Sam Bankman-Fried ve FTX’in Ünlü Destekçileri Hakkında Toplu Dava Açıldı!

Kripto para borsası FTX’in gözden düşen kurucusu Sam Bankman-Fried ve bu şirketin ünlü destekçileri hakkında yatırımcılar tarafından dava açıldı.

Açılan toplu davada bu kişilerin kayıtsız menkul kıymetleri pazarladıkları iddia ediliyor ve Florida Menkul Kıymetler ve Yatırımcı Koruma Yasası ile Aldatıcı ve Haksız Ticari Uygulamalar Yasasını ihlal etmekle suçlanıyorlar.

Davada FTX Kurucusu SBF’nin Yanında Reklamlarda Oynayan Ünlüler de Suçlanıyor

Salı günü geç saatlerde Miami’deki ABD Bölge Mahkemesi’nde açılan davada Tom Brady, Gisele Bündchen, Stephen Curry ve Larry David gibi isimler yer alıyor. Bu isimlerin hepsi söz konusu kripto para borsasının reklamlarında yer aldı.

FTX, likidite sorunlarını çözmek için nakit toplayamayınca geçen hafta iflas başvurusunda bulunmuş ve çok sayıda yatırımcıyı zor durumda bırakmıştı.

Dava, FTX’in ofislerinin bulunduğu Florida’da açıldı. Şirketin merkezi Bahamalar’da bulunuyor.

Bush v. Gore davasında Al Gore’u temsil eden David Boies, davacılar için önerilen avukatlar arasında yer alıyor. Boies daha önce de Theranos’un yasal mücadelelerinde şirketi temsil etmişti.

Davacılar için önerilen bir başka avukat olan Adam Moskowitz, dava başvurusunda “herkes tarafından saygı duyulan ve rol model olarak düşünülen bu çok sayıda güçlü ve etkili ünlünün, bu kadar güçlü bir şekilde ve ikna edici bir biçimde reklam yaptığını daha önce görmediğini” belirtti.

Moskowitz ayrıca, sosyal medya kanallarının da daha önce hiç görülmemiş bir şekilde güçlü kullanıldığını ve buna ek olarak sıradan müşterilerin hedef alındığını söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!