Sam Bankman-Fried’ın Bağlantılı Olduğu İki Şirket Arasında Anlaşmazlık! ”Birbirlerini Suçladılar”

Sam Bankman-Fried’in iflas eden kripto ticaret şirketi Alameda Research Ltd. iflas eden dijital varlık kredisi veren Voyager Digital Ltd’den yaklaşık 446 milyon doları geri almaya çalışıyor.

Sam Bankman-Fried’in Kripto Şirketi Alameda, Voyager Digital’den 446 Milyon Dolar Geri Almak İstiyor

Alameda, kendi iflasından hemen önce Voyager kredilerini geri ödemişti. Mahkeme belgelerine göre iki firma arasında derin bağlar var.

Fonlar, Voyager’ın Temmuz ayında iflas başvurusunda bulunmadan önce Alameda’ya sağladığı kripto para kredileriyle ilgili. Alameda, kredileri kendi iflas başvurusundan kısa bir süre önce geri ödemişti.

Bu nedenle mahkeme belgelerine göre, bazı alacaklıların diğerlerine göre tercih edilmemesini sağlamak için tasarlanmış iflas kurallarını kullanarak fonları geri almaya çalışıyor.

Avukatları mahkeme belgelerinde, Alameda’nın dava devam ederken geri almak istediği ek ödemeleri ortaya çıkarabileceğini söyledi.

Voyager ve Alameda derin bir şekilde iç içe geçmiş durumda. Voyager iflas başvurusunda bulunduğunda, mahkeme belgeleri Alameda’nın Voyager’a borç verdiğini, ondan borç aldığını ve en büyük hissedarlarından biri olduğunu gösterdi.

Bankman-Fried’in imparatorluğunun kripto borsası bölümü olan FTX’in, borsanın Kasım ayındaki iflasından önce Voyager’ı iflastan satın alması planlanıyordu.

Alameda’nın avukatları Pazartesi günü iflas mahkemesine sundukları şikayette,”Alameda’nın ve şimdi suçlanan eski liderliğinin iddia edilen suiistimaline göz yuman, Alameda’yı finanse eden ve iddia edilen suiistimali bilerek ya da umursamadan körükleyen Voyager ve diğer kripto para ‘borç verenlerinin’ oynadığı rol olmuştur” diye yazdı.

Voyager’dan yorum talebine henüz bir yanıt verilmedi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!