Santiment Açıkladı: Balinalar Hangi Kripto Parayı Alıyor?

Kripto para piyasası son dönemde büyük bir Dogecoin (DOGE) çılgınlığı yaşasa da bireysel yatırımcıların yavaş yavaş başka altcoinlere de geçiş yaptığı ortaya çıktı.

Santiment Açıkladı: Balinalar ETH Alıyor

Kripto para veri analiz şirketi Santiment, konu hakkında yayınladığı analizinde Ethereum‘un (ETH) ise şu an inanılmaz sayıda balinaya ulaştığını belirtti.

Santiment, Ethereum fiyatının 3.524 dolara kadar çıkarak rekor tazelemesinin arkasında balinaların olduğunu ve balinaların şu an ETH akümüle ettiğini vurguladı. Toplam değere göre elinde en fazla ETH bulunduran balina cüzdanlarının sayısının arttığını belirten Santiment, bunun aslında direkt olarak yükseliş sinyali olduğunu vurguladı.

Santiment, top 10 içerisinde bulunan ve kripto para borsalarına ait olmayan Ethereum cüzdan adreslerinin ellerindeki ETH’nin son 8 ayda iki katına çıktığını vurguladı.

Borsalara ait olan top 10 ETH cüzdanının içerisindeki ETH’lerin miktarı ise 7 ayda yarıya düştü. Bu da borsalardan çok fazla ETH çıkışı olduğunu ancak balinaların bu çıkışları karşılayıp alım yaptığını göstermekte.

Santiment verilerine göre yatırımcıların Ethereum dışında akın ettiği altcoinler arasında ise Dogecoin (DOGE), Safemoon (SAFE), Ethereum Classic (ETC), Dent (DENT) ve Coinvest (COIN) yer alıyor. COIN alımının ise büyük ihtimalle ABD’de listelenen Coinbase kripto para borsasının hissesi ile karıştırılıp yapıldığı tahmin edilmekte.

*Haber verme hakkı kapsamında paylaşılan bu haber herhangi bir yatırım ve finansal tavsiyesi niteliği taşımaz.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (7)