SEC Başkanı Ethereum Konusunda Köşeye Sıkıştı! “ABD’li Milletvekilleri ETH’nin Statüsü Konusunda Netlik İstedi!”

Lider kripto para birimi Bitcoin‘in menkul kıymet değil bir emtia olduğu konusu SEC ve CFTC tarafından kabul edilirken en büyük ikinci kripto para Ethereum‘un statüsü hakkında henüz bir netlik bulunmuyor.

SEC başkanı Gary Gensler Ethereum’un statüsü konusunda net bir açıklama yapmazken 48 Kongre üyesi, Gensler’e ETH’nin bir menkul kıymet olarak listelenmesinin kripto endüstrisini tehdit edebileceğine dair endişelerini dile getiren bir mektup gönderdi.

ABD’li milletvekilleri ETH’nin Prometheum tarafından yasal olarak nasıl bir menkul kıymet olarak değerlendirilebileceği konusunda Gensler’den yanıt talep etti.

Hatırlanacağı üzere Prometheum, müşterilerinin Ethereum (ETH) tutmasını amaçlayan bir saklama hizmeti başlatacağını açıklamıştı.

Bu noktada Prometheum’un ETH hamlesiyle birlikte ABD kripto para tarihinde benzeri görülmemiş bir ana yaklaşırken milletvekilleri SEC Başkanınından ETH’nin menkul kıymet olup olmadığı konusunda netlik istedi.

“Prometheum’un yakın zamanda yaptığı duyuruya ilişkin endişelerimizi ifade etmek için yazıyoruz: bir Finans Endüstrisi Düzenleme Otoritesi (FINRA) onaylı Özel Amaçlı Komisyoncu-Bayi (SPBD) olan yan kuruluşu Prometheum Ember Capital LLC (Prometheum Capital), Ethereum (ETH) için bu ayın sonlarında kurumsal müşterilere saklama hizmetleri sağlayacak.

Bu noktada SEC’ten Ethereum’un konumunu netleştirmesini rica ediyoruz.

SPBD’nin bu tür faaliyetlere izin vermeyen bir rejim karşısında ETH için saklama hizmetleri sunmayı planladığını açıkladığı endişe verici bir senaryoyla karşı karşıyayız.

Bu durumun devam etmesine izin verilirse, dijital varlık piyasaları için onarılamaz sonuçlar doğurabilir.

ETH’nin statüsünü netleştirme konusundaki isteksizliğiniz, Prometheum duyurusunda da gösterildiği gibi ETH’nin sınıflandırılmasına ilişkin kafa karışıklığını ve belirsizliği daha da artırıyor.

Prometheum Capital’in ETH’yi saklayacağına ve SPBD rejimine uygun kalacağına dair duyuru yapması için SEC’in ETH’nin bir dijital varlık menkul kıymeti olduğunu açıklaması gerekirdi. Ancak ETH, SEC’te henüz bir menkul kıymet olarak kaydedilmedi.”

SEC sözcüsü, Gensler’in Kongre üyelerine ETH mektupları konusunda doğrudan yanıt vereceğini söyleyerek yorum yapmaktan kaçınırken, Prometheum sözcüsü, şirket yetkililerinin hâlâ mektubu incelediğini söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!