SEC Başkanı Gary Gensler, Ethereum (ETH) Sorusunu Yanıtsız Bıraktı

Kripto para sektörü şu an için menkul kıymet tartışmaları ile çalkalanmakta. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Ripple’a açılan menkul kıymet davası ve artan regülasyonlar ise bunun temel sebebi. Birçok kripto para yatırımcısı şu an için hangi kripto paranın menkul kıymet ilan edilip edilmeyeceğini bilmiyor ve bu durum belirsizlik yaratıyor.

Gensler, ETH Sorusundan Kaçındı

SEC yetkilileri daha önce lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) menkul kıymet olmadığını net bir şekilde vurgulamıştı. Ethereum hakkında da çeşitli açıklamalar yapılsa da SEC’nin yeni başkanı Gary Gensler bu konuda net bir ifade kullanmadı.

Şimdi ise Gensler’in ETH hakkında özellikle yorum yapmaktan kaçındığı görülüyor. Twitter kullanıcısı Neil Jacobs’ın aktardığı bilgilere göre Ethereum hakkında yorum yapması istenen Gensler, bunun karşısında dikkat çeken bir tavır takındı.

ABD’nin menkul kıymetleri anlamak için kullandığı Howey testinin ETH için kullanılıp kullanılmayacağı ve ETH’nin bu durumda menkul kıymet olup olmadığı sorusu sorulan Gensler, cevap vermeyi reddetti.

SEC’nin eski yöneticilerinden olan William Hinman, 2018 yılında yaptığı açıklamada ise hem BTC hem de ETH’nin menkul kıymet olmadığını vurgulamıştı. Ancak Gensler’ın bu konuda sessizliğini koruması ve yanıt vermek istememesi, ETH yatırımcılarını da tedirgin edebilir. Bunun Ripple davası devam ederken tedbiren atılmış bir adım da olabileceği tahmin edilmekte.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!