SEC Başkanı Kripto Paralar ve FTX Hakkında Konuştu!

Kripto paralar konusunda yatırımcıları sık sık uyaran ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler‘den yeni bir uyarı daha geldi.

CNBC’nin Squawk Box programına konuşan Gensler’e FTX’in çöküşünden Kim Kardashian’a kadar pek çok soru soruldu.

Gensler’e SEC’in neden Kim Kardashian gibi ünlü token destekçilerine karşı eylemler yürüttüğü soruya Gensler “Kanıt oluşturmak, gerçekleri oluşturmak genellikle zaman alır” dedi.

“Kripto piyasası NYSE veya Nasdaq gibi değil.

Bu platformlar birbiriyle ilişkilidir. İnsanların paralarını alırlar ve onlara karşı ticaret yaparlar.

Çok fazla şeffaflığın olmadığı ve ardından müşterilerine karşı ticaret yaptıkları zehirli bir kombinasyonları var. Bu nedenle kanıtlar oluşturmak zaman alıyor.”

FTX’e ilişkin sorulara cevap vermeyen Gensler, FTX hakkında devam eden soruşturmaları gerekçe göstererek FTX’in başarısızlığının ayrıntıları ve özel durumu hakkında yorum yapmak istemediğini ifade etti.

Ancak yine de FTX’in başarısızlığını işaret eden Gensler, kripto endüstrisini büyük ölçüde uyumsuz olarak nitelendirerek ABD’li yatırımcılara “kripto konusunda dikkatli olun” uyarısında bulundu.

Kripto para yatırımcılarının korunması gerektiğine vurgu yapan Gensler şunları söyledi:

“Kurallar ve yasalar açıktır. Ancak kripto para firmalarının geleneksel borsaların veya kripto dışı finansal firmaların izlediği kurallara ve yasalara uyduğunu düşünmeyin.

Bu nedenle yatırımcıların bu alanda daha iyi korumaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Kripto önemli ölçüde uyumsuz olan bir alan, ancak bu alanın da gerçekten uyum sağlaması gerekiyor.

Zira dünyanın dört bir yanındaki yatırımcılar zarar görüyor. Halk ünlülerin promosyonlarının tuzağına düşebilir.”

Son olarak Terra Luna‘nın başarısızlığına dikkat çeken Gensler, Terra çöküşünü “açıklama eksikliği, müşteri parası, çok fazla kaldıraç, yani borçlanma anlamına gelen toksik kombinasyonlar” olarak nitelendirerek “kripto şirketlerini uyardık” dedi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!