SEC Bu Altcoin İçin Mahkemeden Talepte Bulundu! Bu Defa Ceza İndirimi İstiyor!

Ripple (XRP) başta olmak üzere çoğu kripto para biriminin menkul kıymet olduğunu düşünen ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kripto para sektöründeki baskısına devam ediyor.

Pek çok kripto para platformuna dava açan SEC, kripto para girişimi LBRY de dava açmıştı.

SEC, 2022 yılının Mart ayında LBRY (LBC) tokenin satışının federal menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla LBRY’ye dava açtı.

Mahkeme Kasım ayında LBRY girişimin SEC’e kaydolmadığını ve LBC tokeninin menkul kıymet yasalarına ihlal ettiğine karar verdi.

Mahkeme ayrıca LBRY’e 22 milyon dolarlık para cezası da vermişti.

Coindesk’in haberine göre, SEC şimdi mahkemeden LBRY’ye verilen 22 milyon dolarlık cezayı 111.614 dolara indirmek istedi.

SEC’in cezada indirim yapılamasını istemesinin nedeni olarak LBRY’nin fonlarının önemli miktarda eksildiğini ve halihazırdaki statüsünün neredeyse feshedilmiş konumda olmasını gösterdi.

SEC cezanın indirilmesinin yanı sıra mahkemeden LBRY’nin gelecekte kayıt dışı kripto para satmasının da durdurulmasını istedi.

SEC mahkemeye sunduğu talep belgesinde şu ifadelere yer verdi:

“Komisyon, LBRY’nin feshedildiğine, faaliyetlerini durdurduğuna ve daha büyük bir para cezası ödeyecek fondan yoksun olduğunu kabul ediyor ve bir platformun ödeme gücünün hukuki bir ceza verilirken önemli bir faktör olduğunu kabul ediyor.”

LBRY de daha önce yaptığı açıklamalarda SEC’in 22 milyon dolarlık cezasının abartılı ve yersiz olduğunu söylemişti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!