SEC, Bu Kripto Para Projesine ve Reklamını Yapanlara Dava Açtı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu kısa süre önce yayınladığı bir basın bülteninde kripto para ponzi şeması olarak nitelendirdiği Forsage’in kurulmasında ve tanıtılmasında görev alan 11 kişi hakkında dava açıldığını duyurdu.

Suçlanana arasında Forsage’ın Rusya, Gürcistan ve Endonezya’da yaşadığı bilinen dört kurucusunun yanı sıra, Forsage’ı pazarlaması için anlaşılan ABD merkezli üç destekçisi de yer aldı.

SEC tarafından yapılan açıklamada projenin önceki yatırımcılara ödeme yapmak için yeni yatırımcıların varlıklarını kullandığı ve bu haliyle tam bir ponzi şeması olduğu belirtildi.

“SEC, Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere dünya çapında milyonlarca perakende yatırımcıdan 300 milyon dolardan fazla para toplayan ve bir kripto ponzi şeması olan Forsage’in kurulması ve tanıtılmasındaki rolleri için 11 kişiyi suçladı.

Pazarlama grubunun ABD’de 5 farklı eyalette faaliyet gösterdiği tespit edildi.

SEC, Forsage’ın iki yıldan fazla bir süredir, yatırımcıların başkalarını plana dahil ederek kar elde ettiği bir ponzi şeması olarak çalıştığını iddia ediyor. Forsage’ın ayrıca, tipik bir ponzi yapısında daha önceki yatırımcılara ödeme yapmak için yeni yatırımcıların varlıklarını kullandığı iddia ediliyor.”

Açıklamada SEC’in Kripto Varlıklar Başkan Vekili Carolyn Welshhans’ın şu ifadelerine de yer verildi:

“Forsage büyük ölçekte başlatılan ve yatırımcılara agresif bir şekilde pazarlanan sahte bir ponzi şemasıdır.

Dolandırıcılar, planlarını akıllı sözleşmelere ve blok zincirlere odaklayarak federal menkul kıymetler yasalarını atlatamazlar.”

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!