SEC Bu Metaverse Fonunu İptal Etti! Hangi Altcoinler Etkilendi!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kripto paralar üzerindeki baskısını artırmaya devam ediyor.

Bu konuda pek çok adım atan SEEC’in son hamlesi ABD’nin en büyük üçüncü sermaye fonu olan Republic tarafından Mart 2021’de başlatılan Metaverse fonuna karşı oldu.

Yahoo Finance’ın haberine göre SEC, Mart 2021’de başlatılan 75 milyon dolarlık bir metaverse gayrimenkul fonu olan Republic Realm Metaverse‘i iptal etti.

İlk olarak Mart 2021’de akredite yatırımcılar için piyasaya sürülen fon, Aralık 2021’de tüm kullanıcıların erişimine açılmıştı.

Republic’in metaverse fonu öncelikle Sandbox (SAND), Axie Infinity (AXS) ve Decentraland (MANA) gibi NFT oyunlarında sanal arazi satın almaya odaklanıyordu.

Metaverse fonu kapsamında arazi satın alımı sonrasında sanal alışverişi merkezleri, etkinlik alanı ve diğer alanlara yatırım yapılması planlanıyordu.

Buralardan elde edilen kira gelirleri ile yatırımcılara sürekli kazanç sağlanması hedefleniyordu.

SEC’ten gelen bildirim sonrasında Republic Realm Metaverse fonunun kapatıldığını duyuran Republic, açıklamasında şunları söyledi:

“SEC’den aldığımız geri bildirimlerin yanı sıra bu sürece başladığımızdan beri meydana gelen diğer düzenleyici olaylara dayanarak, bu teklif için artık sürdürülebilir bir yol görmüyoruz.

Ne yazık ki bu, teklifin şu andan itibaren iptal edileceği anlamına geliyor.

Sonraki zamanlarda benzer bir teklifi pazara sunmak için gerekli ayarlamaları yapmaya çalışıyoruz.”

Haber sonrasında SAND, MANA ve AXS gibi altcoin fiyatlarında kayda değer bir değişiklik olmadığı görüldü.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!