SEC, Dava Açtığı Kripto Borsası Çalışanlarının Özel Mesajlaşmalarına Ulaştı: Müşterilerle Dalga Geçip Hakaret Etmişler!

SEC’in iddiasına göre kripto para borsası Bittrex’in kurucu ortağı ve çalışanları, kamuoyuna “düzenleyici belirsizlik” diye sızlanmalarına rağmen, menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiklerinin farkındalardı.

SEC, Bittrex Borsası Çalışanlarının Şirket İçi Özel Mesajlaşmalarına Ulaştı

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Pazartesi günü şirkete karşı yaptığı bir suç duyurusundaki iddiasına göre ellerinde bunu kanıtlayan mesajlar var.

SEC, ismi açıklanmayan bir çalışanın Bittrex’in üç kurucusundan birine “Piyasa delistleri hakkında kendilerine e-posta göndermediğimiz için şikayet eden insanlardan nefret ediyorum” dediğini aktarıyor.

SEC, yine ismi açıklanmayan kurucunun, bu müşterilere tercih ettiği yanıtın “go f*** yourself (defolun gidin)” olduğunu ve onlara “kendi lanet yatırımınızı takip edin ya da bunu sizin için yapması için bir komisyoncu bulun” dediğini belirtiyor.

Bittrex Yöneticileri, Listeledikleri Altcoinleri Whitepaper’larını Değiştirmesi İçin Uyarmış

Pazartesi günkü suç duyurusuna göre, 2017 ilk coin arzı döneminde Bittrex’in kurucu ortağı Bill Shihara’nın farklı projelere, satışlar yapıldıktan sonra pazarlama materyallerinden yatırımla ilgili ifadeleri çıkarmalarını tavsiye ettiği iddia ediliyor. SEC’e göre bu hareket, platformda daha fazla varlık bulundurma ve düzenleyici denetimden kaçınma çabasıydı.

Shihara ve diğer Bittrex çalışanlarının whitepaper’ları, pazarlama materyallerini ve sosyal medya gönderilerini taradıkları ve coin piyasa süren şirketleri “sorunlu ifadeleri” kaldırmaya çağırdıkları da iddia ediliyor. Hatta materyalleri gözden geçirirken rehber olarak kullanabilecekleri bir “kopya kağıdı” bile vardı.

Shihara, Mayıs 2017’de TKN coin’in arkasındaki geliştirici ekibe gönderdiği ve SEC dosyasına dahil edilen bir e-postada “Kitlesel satış için tebrikler” diye yazmıştı. Shihara daha sonra onlara “yatırımla ilgili terimleri” belgelerinden çıkarıp çıkarmadıklarını sordu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!