SEC, Kripto Paralar Hakkında “Yatırımcı Uyarısı” Yayınladı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Salı günü, kripto para varlıklarının genellikle kayıtsız borsalarda işlem gören kayıtsız menkul kıymetler olduğunu bir kez daha dile getirerek, insanların bireysel emeklilik hesaplarında kripto paraya karşı dikkatli olmaları gerektiği konusunda bir yatırımcı uyarısı yayınladı.

SEC, kendi kendini yöneten emeklilik hesaplarının bazen kripto yatırımları sunduğunu ve bunların “SEC kaydı veya kayıttan geçerli bir muafiyet olmaksızın sunulan menkul kıymetler olabileceğini ve yatırımcıların bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olacak tam veya doğru bilgilerle birlikte sunulmayabileceğini” söyledi.

SEC, Yatırımcıları Kripto Para Şirketleri Hakkında Uyardı

Kripto endüstrisine karşı birden fazla cephede bu yasal mücadeleyi yürüten kurum, yatırımcıları kripto para birimi ticareti yapan şirketler konusunda da uyardı.

Yatırımcı uyarısına göre, “Bu kripto para varlıklarının alım satım platformlarının birçoğu kendilerini ‘borsa’ olarak adlandırıyor ve bu da yatırımcılara SEC’e kayıtlı oldukları gibi yanlış bir izlenim verebilir.”

Kripto para sektör lobicileri ve şirket yöneticileri ise rutin olarak SEC’in borsa kaydı için gerçekçi bir yol sunmadığını ve birçok kriptonun menkul kıymet olmadığını savunuyor.

Düzenleyici kurum geçen yıl faiz getirili kripto para hesabı nedeniyle BlockFi’a 100 milyon dolarlık dava açmış ve daha geçen ay Genesis ve Bitcoin borsası Gemini’a kayıtsız menkul kıymet sattıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Gensler Aralık ayında Yahoo Finance’e verdiği demeçte SEC’in kripto ile ilgili şirketlere karşı 100’den fazla kripto yaptırım davası açtığını söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!