SEC Üyesi Kripto Para Regülasyonları Hakkında Konuştu! “Önümüzdeki İki Yıl Önemli!”

Kripto para dostu söylemleriyle dikkat çeken SEC üyesi Hester Peirce The Block’tan Frank Chaparro’ya konuştu.

Üyesi olduğu SEC’in kripto sektörü üzerindeki son zamanlardaki baskısını değerlendiren Hester Peirce SEC’in ABD’de kripto paraları düzenleyen kurum olmaya hazırlandığını savundu.

SEC’in bu düzenleyici hamleleri yaparken ABD kongresinin hala hangi kurumun kriptoyu düzenlemesi gerektiğini tartıştığını belirten Peirce, şunları söyledi:

“Kripto paraların hangi kurumun düzenleyici konusunda gerçekten bir noktaya varabilmek için bir süre daha mücadele edeceğiz.”

Geçtiğimiz haftalarda SEC’in kripto para borsası Kraken’e staking hizmetlerini durdurması ile ilgili açılan dava hakkındaki düşüncelerini yineleyen Hester Peirce SEC’in bu hamlesine karşı çıktığını belirterek “yatırımcı koruması sadece programları kapatmak veya insanların belirli şeyleri satın almasını engellemekle ilgiliyse, bu yatırımcı korumasından çok uzak bir düşüncedir.” dedi.

SEC’in tek cumhuriyetçi üyesi olan Peirce, ABD’de kripto sektöründe olacakların çoğunun Kongre’ye ve hangi kurumu düzenlemeyi seçtiklerine bağlı olduğunu da sözlerine ekledi.

Kripto para borsalarının gelecekte nasıl düzenlenebileceği konusunda da yorum yapan Peirce, asıl ana sorunun insanların ve kripto para platformlarının gerçekte bir menkul kıymete sahip olup olmadığının açık olmaması ve herkesin bu varlıkların menkul kıymet olmadığını düşünerek elinde tutması olduğunu söyledi.

“Mevcut finansal sistemimiz hem menkul kıymet olan hem de olmayan ürünlerin birlikte satıldığı platformlara alışkın değil.

Bu, çözmemiz gereken bir sorun olacak.

Önümüzdeki iki yıl, kripto para birimi endüstrisinin uzun vadede nasıl gelişeceği için önemli olacak.”

Hangi kripto paranın menkul kıymet olduğu hala belirsizliğini korurken SEC ve başkanı Gary Gensler sadece Bitcoin’in menkul kıymet olmadığını düşündüğü biliniyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!