SEC Üyesinden MİCA Açıklaması: ‘ABD’ye Model Olabilir!’

ABD’deki kripto para düzenlemesi belirsizliğini korurken SEC üyesinden ilginç bir çıkış geldi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nda (SEC) bir komisyon üyesi olan Hester Peirce’e göre, Avrupa Birliği’nin amiral gemisi Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) düzenlemesi ABD’deki kripto kuralları için bir model oluşturabilir.

SEC’den Peirce, MiCA’nın ABD Kripto Düzenlemesi İçin Bir Model Oluşturabileceğini Söylüyor

Londra’da düzenlenen Financial Times Kripto ve Dijital Varlıklar Zirvesi’ndeki bir panelde konuşan Pierce, “MiCA bizim için bir model olabilir” dedi ve İngiltere’nin düzenleyici yaklaşımından da ilham alınabileceğini sözlerine ekledi.

“İnsanlara ‘bakın, burada riskler var, bu risklere katılmayı ya da katılmamayı seçebilirsiniz’ deme yaklaşımını sizinle paylaşıyorum.

Sonra da inovasyona olanak tanıyan bir düzenleyici model bulmaya çalışıyorum” diyen Peirce, SEC Başkanı Gary Gensler’in yaklaşımına düzenli olarak karşı çıkan Cumhuriyetçi bir komisyon üyesi.

AB geçen ay MiCA’yı resmen kabul etti ve kuralların “küresel bir standart belirleyici” ve dijital varlık işletmeleri için bir cazibe merkezi haline geleceğini umduğunu ifade etti.

Düzenleme, kripto endüstrisinin merkezi noktalarına odaklanıyor ve kripto düzenlemesinin kapsamı ve tanımları konusunda netlik sağlıyor. Bir AB üye ülkesinde lisansı olan bir firmaya tüm AB pazarına erişim hakkı verilecektir.

Avrupa kuralları, Binance CEO’su Changpeng Zhao ve Coinbase CEO’su Brian Armstrong da dahil olmak üzere kripto sektöründeki liderlerden övgü aldı.

Panelin başlarında Peirce, “İyi bir düzenleyici rejim inşa edersek insanlar gelir,” dedi. “ABD’de iyi bir düzenleyici rejime sahip olmayarak kendimizi ayağımızdan vuruyoruz.”

Bununla birlikte, ABD’deki düzenleyici sistemin yakın zamanda netlik kazanacağı konusunda çok iyimser olmadığını söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!