SEC, VanEck’in Bitcoin (BTC) ETF Başvurusunu Yayınladı! Geri Sayım Başladı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Bitcoin ETF’leri için yapılan başvurularda yeni bir aşamaya geçildi.

Yıl başında SEC’e Bitcoin ETF’si çıkarmak için başvuran VanEck’in başvurusu SEC tarafından yayınlandı ve SEC için 45 günlük değerlendirme süresi bu şekilde başlamış oldu.

SEC bu 45 gün sonunda VanEck’in başvurusu ile ilgili bir karar verecek. Gözden geçirme süresinin sonunda SEC’in başvuruyu onaylama, reddetme ve inceleme süresini uzatma gibi hakları bulunuyor. SEC süreyi uzatırsa en fazla 240 gün içerisinde olumlu veya olumsuz bir karar vermek zorunda kalacak.

SEC VanEck’nın başvurusunu onaylarsa bu ABD’de onaylanan ilk Bitcoin ETF’si olacak. Birçok kurumsal yatırımcının Bitcoin’e yatırım yapmak için Bitcoin ETF’sini beklediğine ilişkin haberler paylaşıyoruz. Bu nedenle bu süreçte SEC’ten gelecek olumlu bir haberin Bitcoin fiyatını da olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

Bu başvuru VanEck’nın ilk Bitcoin ETF başvurusu değil. Yıllardır bu alanda SEC’i ikna etmeye çalışan şirket birçok defa benzer başvurularda bulunup bunları geri çekmişti.

Trump döneminde görev yapan SEC yönetimi birçok Bitcoin ETF’si başvurusunu reddetmişti. Biden ile birlikte SEC yönetiminin değişmesi Bitcoin ETF’si başvurularını da artırdı.

Yeni SEC başkanı Gary Gensler’ın kripto para dostu bir yaklaşımının olması, Bitcoin ETF’si konusunda şirketlere cesaret verdi.

VanEck ile birlikte Valkyrie ve WisdonTree’nin de Bitcoin ETF’si için SEC’e başvurdu. Yakın tarihte Kanada’da Bitcoin ETF’sinin onaylanması olumlu bir sinyal olarak değerlendiriliyor. SEC’in Bitcoin ETF’sine karşı önceki yaklaşımında bir değişiklik olacak mı hep birlikte takip ediyor olacağız.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!