Seri Kripto Para Dolandırıcısı Yine Binlerce Dolar Çaldı: Kripto Paralarınızı Nasıl Koruyabilirsiniz?

Blockchain araştırmacısı ZachXBT’ye göre, azılı kripto para dolandırıcısı Monkey Drainer 800.000 dolar değerinde CryptoPunk ve Otherside NFT çaldı.

Ünlü Kripto Para Dolandırıcısı Monkey Drainer Yine Saldırdı

Bu saldırı, söz konusu kimlik avı dolandırıcısının 25 Ekim’de 1 milyon dolar değerinde kripto ve NFT’yi dolandırmasıyla birlikte birkaç hafta içinde gerçekleşen ikinci saldırı oldu.

Blockchain güvenlik firması PeckShield tarafından bildirildiği üzere, bu kez Monkey Drainer olarak etiketlenen cüzdan, yedi CryptoPunk ve yirmi Otherside NFT’si çaldı ve ardından haksız kazançlarını anonim para karıştırıcısı Tornado cash aracılığıyla akladı.

Son saldırı, ilk iki haftasında merkezi olmayan finans (DeFi) protokollerinde 718 milyon dolardan fazla paranın çalınmasıyla, kripto para birimlerinin başlangıcından bu yana hacklenmeler açısından en kötü ay Ekim ayının ardından kripto endüstrisindeki endişe verici eğilimi takip ediyor.

Amerikalı aktör Bill Murray Eylül ayında bu saldırılardan birinin kurbanı olmuş, kimliği belirsiz bir saldırgan bir NFT müzayedesini tamamladıktan sonra Murray’nin kişisel cüzdanından 185.000 dolar çalmıştı.

Kripto Para Hack Olaylarından Nasıl Korunulur?

Birçok yatırımcı bir borsadan Bitcoin veya Ethereum gibi popüler bir dijital para birimi satın alır ve bunu yalnızca o platformda tutmak için yapar. Dijital borsalar hırsızlıkları önlemek için güvenlik önlemleri alır, ancak saldırılara karşı tamamen dayanıklı değildirler.

Yatırımınızı korumanın en iyi yollarından biri bir cüzdanı güvence altına almaktır. İki temel kripto para cüzdanı türü vardır. Bunlardan “soğuk cüzdan” donanım cihazları daha güvenli bir seçenektir.

Bu cüzdanlar USB sürücüler gibi görünür ve coinler için fiziksel bir depo görevi görür. İnternete bağlı olmadıkları için soğuk cüzdanlar çevrimiçi olarak hacklenemez.

Masaüstü cüzdanlar başka bir seçenektir. Bunlar ile internet arasında doğrudan bir bağlantı yoktur. Bununla birlikte, bu cüzdanlar için masaüstü bilgisayardan bilgi almak üzere tasarlanmış virüsler vardır, bu nedenle bu tür cüzdanlar yukarıdaki seçenek kadar güvenli olmayabilir.

Özel anahtarlar bir kişinin kripto parasına erişim sağlamak için kullanılır. Buna karşılık, özel anahtarlarınızı kimseye söylememeniz son derece önemlidir.

Yine bilmediğiniz mobil uygulamaları indirmemek ve gelen maillerdeki linklere tıklamadan önce link yapısını kontrol etmek de son derece önemli.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!