Sıcak Gelişme! ABD Beklenen Stablecoin Raporunu Yayınladı!

Uzun süredir beklenen Stablecoin raporu yayınlandı. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen başkanlığında faaliyetlerini yürüten Başkanın Finansal Piyasalar Çalışma Grubu (PWG), Stablecoinlerin finansal sistem için oluşturduğu riskler hakkında yaptığı araştırmayı tamamlayarak raporunu yayınladı.

Raporda stablecoinler hakkındaki mevzuat eksikliğinin yatırımcı koruması ve piyasa bütünlüğü için önemli endişeler doğurduğu ifade edildi.

Stablecoinlerin rezervlerine ilişkin endişelerin dile getirildiği raporda, Kongre’ye stablecoin çıkarmanın sınırlandırıldığı bir yasa çıkarma konusunda çağrı yapıldı.

“Stablecoin kullanıcılarına yönelik riskleri ele almak için, stablecoin çalışmalarına sonunda çıkarılacak yasa ile stablecoin ihraççılarının belirli denetim ve düzenlemeye tabi tutulması ve arka planda sigortalı saklama kurumları olması gerekiyor.”

Raporda genel olarak stablecoinlerin oluşturduğu risklerden ve bu risklere karşı oluşturulması gereken yasalardan bahsediliyor.

Bu açıklamalar düzenleyicilerden sık sık duyduğumuz açıklamalar olsa da, yasa çalışmalarında bir gecikme olduğunu görüyoruz.

Raporda SEC ve CFTC’nin stablecoin piyasa düzenlemelerine katılması gerektiği de vurgulandı.

Stablecoin piyasa katılımcıları olarak faaliyet yürüten şirketlerin bir listesi yayınlandı. Bu noktada dolaylı olarak kripto sektörü ile ilişkili olan Visa ve Mastercard’ın da yer alması dikkat çekti.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!