SICAK GELİŞME: Dev Kripto Para Borsasına ABD’den Ceza!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), sektörün en eski kripto para borsalarından olan Poloniex’e 10 milyon dolarlık ceza kesti.

SEC, Poloniex’e Ceza Kesti

SEC tarafından yapılan duyuruda, Poloniex kripto para borsasının lisanssız online dijital para borsası işlettiği vurgulandı. Poloniex ise SEC’nin uyarısı kapsamında hiçbir karşı dava açmadan direkt olarak 10 milyon dolarlık cezayı ödemeyi kabul etti.

2014 yılında kurulan Poloniex, 2018 yılında 400 milyon dolara Circle tarafından satın alınmıştı. Borsa daha sonra ise 2019 yılında isim değiştirdi ve Block’un aktardığı bilgilere göre Tron kurucusu Justin Sun tarafından satın alındı. SEC ise bu cezayı 2017 yılından Kasım 2019 yılına kadar olan sürede yapılanlara göre verdiğini açıkladı. SEC, borsanın aslında menkul kıymet kapsamına giren kripto paraları sattığı ve buna yetkisi olmadığını vurguladı.

SEC’nin bu cezayı borsanın agresif listeleme tutumundan dolayı da verdiği aktarılmakta. Poloniex ise böyle bir durumda 10 milyon dolarlık ceza ile aslında kapatılma gibi riskli durumları ucuz atlatmış olabilir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (1)