SICAK GELİŞME: IMF’den Yeni Bitcoin (BTC) Uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF) yönetim kurulu El Salvador hakkında bir rapor yayınladı. Raporda El Salvador’un 2021 yılı ekonomik performansı yanı sıra Bitcoin’i yasal para birimi haline getirmesinin ekonomi üzerindeki etkileri tartışıldı.

Raporda salgının El Salvador’un 10 yıllık büyümesini yavaşlattığı ancak ülkenin hızla toparlandığı vurgulandı.

Ülkenin finansman sıkıntısı çektiğinin belirtildiği raporda, kamu borcunun sürdürülemez olduğu ifade edildi.

“Bu çerçevede, kamu borç kırılganlıkları ortaya çıktı. Kalıcı mali açıklar ve yüksek borç servisi, büyük ve artan finansman ihtiyaçlarına yol açmaktadır. Mali açığın 2021’de GSYİH’nın yüzde 5¾’ü ve 2022’de GSYİH’nın yaklaşık yüzde 5’i olarak tahmin ediliyor. Mevcut politikalara göre, kamu borcunun sürdürülemez bir yolda 2026’da GSYİH’nın yaklaşık yüzde 96’sına yükselmesi bekleniyor.”

El Salvador’un Bitcoin’i Yasal Para Birimi Kabul Etmesi

Raporda, El Salvador’un Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etmesinin oluşturduğu risklere vurgu yapıldı.

“Hükümet Eylül 2021’den bu yana Bitcoin’i yasal ihale olarak kabul ediyor. Bir kripto para biriminin yasal ihale olarak benimsenmesi finansal istikrar ve tüketicinin korunması için büyük riskler içerir. Ayrıca şarta bağlı yükümlülükler de oluşturabilir.”

Sonuç olarak El Salvador’un Bitcoin’e ilişkin yeni ekosistemi düzenlemesi ve denetlemesi gerektiği belirtildi. El Salvador’a ilişkin tavsiyeler bölümünde şu ifadeler yer aldı;

“Yöneticiler, finansal katılımı artırmanın önemi üzerinde anlaştılar ve Chivo e-cüzdan gibi dijital ödeme araçlarının bu rolü oynayabileceğini belirttiler.

Bununla birlikte, Chivo ve Bitcoin’in yeni ekosisteminin sıkı bir şekilde düzenlenmesi ve denetlenmesi gereğini vurguladılar .

Bitcoin’in finansal istikrar, finansal bütünlük ve tüketicinin korunması üzerinde kullanımının yanı sıra ilgili mali koşullu yükümlülüklerle ilgili büyük riskler olduğunu vurguladılar.

Yetkililer, Bitcoin’in yasal para birimi statüsünü kaldırarak Bitcoin yasasının kapsamını daraltmaya çağırdılar

Bazı Yöneticiler ayrıca Bitcoin destekli tahvil ihracı ile ilgili riskler konusunda endişelerini dile getirdiler.”

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (2)

  • Çok doğru bir karar sonuna kadar BTC tek zorları dolar ikinci plana düşmesi. Domino etkisi yapar korku su. Keşke TL dan kurtulsak.

  • Gün olur ve btc yeni ath yapar... Eh işte o zaman İMF Salvador hakkında ne bir rapor ne de herhangi bir yazı yayınlamayacak..
    Hatta o zaman İMF yetkililere El Salvadoru sorulduğunda cevap bu olacak..
    "El Salvador? O nedir? Ülke filan mı?" 🤣🤣🤣🤣