SICAK GELİŞME: MicroStrategy, 400 Milyon Dolarlık Bitcoin (BTC) Daha Alacak

ABD’nin önde gelen kurumsal firmalarından olan MicroStrategy, bir süredir yatay seyreden Bitcoin’e harekete getirecek haberi yayımladı. MicroStrategy CEO’su Michael Saylor tarafından yayınlanan tweet içerisinde, şirketin daha fazla Bitcoin satın almak için 400 milyon dolarlık özel tahvil satışı yapacağı vurgulandı.

400 Milyon Dolarlık Bitcoin Daha Alacak

Şirket, 2028 yılına kadar süresi olan tahvil satışı yaparak daha fazla Bitcoin alacağını resmen açıkladı. MicroStrategy’nin şu an elinde 92.079 Bitcoin bulunuyor ve ortalamasının da 30.000 doların altında olduğu biliniyor. Dev şirketin yeni Bitcoin alımı için daha fazla borç tahvili satması aslında lider kripto para birimine ne kadar güvendiğini de göstermekte.

MicroStrategy daha önce de benzer uygulamalara başvurmuş ve 1 milyar dolarlık borç tahvili satışı ile tam olarak rekor kırmıştı.

MicroStrategy’nin haberi sonrasında Bitcoin şimdiden yüzde 3 oranında yükselişe geçti. Lider kripto para biriminin bu yükselişi 38.000 dolar üzerine çıkmasını sağlayabilirse yeni bir boğa koşusu başlayabilir. MicroStrategy’nin daha önceki alımları tam olarak bu işe yaramış ve BTC’yi hareketlendirmişti.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!