Sıcak Gelişme: Ripple ve SEC’den XRP Davası İle İlgili Ortak Açıklama!

XRP yatırımcılarının büyük bir kısmı önümüzdeki pazartesiye yani 22 Şubat tarihine kilitlenmiş durumda. XRP ve Ripple’a karşı açılan menkul kıymet davasının ilk duruşması 22 Şubat tarihinde yapılacak olsa da iki taraf arasındaki ilk görüşme kısa süre önce tamamlandı.

Ripple ve SEC, Anlaşmaya Varamadı

Ripple ve SEC, federal kanunlara göre davadan 1 hafta önce bir araya gelerek 15 Şubat 2021 tarihinde mahkemeye uzlaşmaya varılıp varılmadığına dair bildiri vermek zorundaydı.

Görüşmeler tamamlandı ve 15 Şubat tarihinde davaya bakan mahkemeye ortak bildiri verildi. Önde gelen hukukçular 15 Şubat tarihinde herhangi bir anlaşma emaresi görülmesi durumunda XRP fiyatının ciddi bir hareketlilik yaşayacağını belirtmişti. Aktarılan bildiriye bakıldığında ise SEC ve Ripple’ın bir anlaşmaya varamadığı görülüyor.

Bildiride “an itibarıyla” anlaşmaya varılamadığının belirtilmesi ise XRP yatırımcılarının hala bir umut olduğunu düşünmesine yol açtı.

Ripple’ın uzlaşma çalışmaları kapsamında şu an SEC bünyesinde çalışmayan eski yöneticilerle konuştuğu detayı ise gözden kaçmayacak kadar önemli.

Aslında Ripple CEO’su Brad Garlinghouse bunu haftalar öncesinden belirtmişti. SEC yönetimi ile uzlaşmaya ve anlaşamaya açık olduklarını belirten Garlinghouse, karşı taraftan ise böyle bir yanıt alamadığını vurguladı. Şimdi yayınlanan anlaşmaya varılamadığı ifadesi ise bu sebeple önemini yitirmiş olabilir.

Ripple’ın Gensler’a Yönelik Umutları Devam Ediyor

Yeni SEC Başkanı olarak aday gösterilen Gary Gensler hala göreve başlamamış olsa da Ripple’ın  kendisine yönelik umudu bir hayli fazla. Ripple CEO’su Gensler’ın adaya gösterilmesi sonrasında kendisini Twitter üzerinden tebrik etmişti.

İki taraf şu an için anlaşmaya varamamış olsa da yeni yönetim geldiğinde Ripple’ın anlaşmaya varacağını düşünenlerin sayısı bir hayli fazla.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (46)

  • Bende kendimi bu şekilde tanımlıyorum. Alt coin boğası başlarken repple aldım.yukselcek diye satmadım.ada bile 3 x yaptı ben al sat yaparak elimdeki parayi 3000 den 1900 e düşürdüm.kimse imanmiyo.akil verdiklerim parasını ikiye 3 e katladı :) ben satarsam Reeple yükselir.bu seferde ben inat ettim .

  • Bu dava kripto paraların resmiyet kazanıp devletler tarafından tanınması nın ilk adımı olup insanlığın kripto paraya olan güvenini arttıracak ve büyük bir küresel dönüşümün önemli bir adımı olacaktır. Bu biraz ütopik mi geçmişe bir bakın neler olmadiki xrp balinaların yeni gözdesi olur

    • Xrp zaten şu anda ölü fiyatta bir altcoin. BTC de düşüş başlarsa, piyasadaki altcoinlerin hemen hepsi çakılır. Fakat Xrp en fazla yüzde beş veya on düşer. Yükselme olasılığı çok fazla. Bu ölü fiyatlardan xrp alınır, satılmaz.

  • Benimde son 5000 tl'm vardi bastim xrp 'ye ya donsuz kalirim yada salvar alirim rahat rahat gezerim insallah vuracagiz voleyi

  • Amerikan kanunlarında davalı ve davacı arasında anlaşma olması, isnad edilen suçun kabülü ve anlaşılan çerçeve dahilinde davalının davacıya (veya müştekilere) sorumlu olacağı çeşitli yaptırımları kabul ettiği anlamına gelir. Anlaşma olmaması iyi bir şey. YTD.

    • Ripple tarafın dan bakılınca bence durum karışık! Nihayetinde ripple uzlaşmaya hazırdı! Fakat SEC uzlaşma istemedi. Bu da SEC'in elinin kuvvetli olduğunu düşündürüyor...

    • Nuretin kardeş bu son pump ta bu cep yüzünden paramın yüzde 75 i gitti toparlamaya çalışıyorum olmuyo 3 yıllık tecrübem var diyosun ben daha yeniyim nasıl çıkarırız zararı al sat yapıyorum bi gün artı 2 gün eksi:(

      • Eğer kazanmak istiyorsan günü birlik oynama btc ye parayı yatir sabırla bekle en güzel kazanım yolu bu unutma.

      • Emin kardeş, canını sıkma, sabır ve zamana bırakalım. yeni başlayanlara al-sat uzak dur derim eritir parayı. ekranı kapatalım bir sene dolmadan 1 dolar üstü rahat görürüz inşaallah.