Silikon Vadisinden Yeni Yatırım Alan Bu Kripto Para Yükselişe Geçti!

Silikon Vadisi risk sermayesi şirketi Sequoia Capital India, Polygon’a 450 milyon dolarlık yatırım yaptı.

Andreessen Horowitz ve Tiger Global gibi risk sermayesi şirketlerinin gerisinde kalmak istemeyen Sequoia Capital India da Web3 ve kripto para birimi yatırımlarına giriş yaptı.

CNBC’nin haberine göre Sequoia Capital India’nın Polygon yatırımının arkasında Web3’e ilişkin beklentileri yer alıyor.

Polygon büyük markaların kendi Web3 stratejilerini geliştirmeleri için etkili bir platform olmak isterken, ağında hali hazırda Adidas ve Prada gibi şirketler NFT denemeleri yapıyor.

Web3 etrafındaki hypeın yüksek oluşu risk sermayesi şirketlerinin yönünü bu alana dolayısıyla da kripto para birimlerine dönmesine neden oluyor.

Kripto para birimlerine yatırım konusunda bugüne kadar sessizliğini koruyan Sequoia Capital’in genel müdürü Shailesh Lakhani şunları söyledi:

“Bir dizi uygulamada binlerce geliştirici Ethereum’un ölçeklendirme çözümü Polygon’u seçiyor. Bu özünde yeniliğe değer veren, iddialı ve agresif bir ekip.”

Polygon Nedir?

Polygon, Ethereum tabanlı bir platformdur. Ethereum ekosisteminde “katman 2 ölçeklendirme çözümü” olarak çalışan platform, Ethereum ağına pek çok yenilik kazandırmıştır. Simgesi MATIC’dir.

Haberin ardından Polygon’un fiyatı da hareketlendi. Günlük bazda %12’lik bir artış kaydeden MATIC 1.94$ seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!