Silk Road Kurucusu İlk NFT’si İle Gündemde!

Silk Road’un müebbet hapis cezalı kurucusu Ross Ulbricht, ilk NFT koleksiyonunu bastı ve teklif şimdiden 900.000 dolara yaklaştı. Bir hafta sürmesi planlanan müzayededen elde edilen gelirin mahkumların aileleri ve Ulbricht’in özgürlük kampanyasını desteklemek için kullanılacağı ifade edildi.

Silah ve uyuşturucu gibi birçok illegal ürünün satışının gerçekleştiği Silk Road platformunun kurucusu 2013 yılında tutuklanmış ve çifte müebbet artı 40 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Platform o dönemde ödemeleri Bitcoin’le kabul etmekteydi ve bu durum lider kripto para biriminin tanınmasını büyük oranda artırmıştı.

Bu yüzden de Ulbricht’in hapishane macerası Bitcoin topluluğu tarafından her daim yakın mercek altına alındı. Hatta ünlü isim hapishanede olmasına rağmen haftada bir gün Bitcoin analizi yapması için özel izinle grafiklere erişim hakkına sahipti. Yakın zamana kadar da bir çok tutarlı analizle gündemde yer almayı sürdürdü.

Şimdi ise hayatı boyunca yazdığı 10 yazı ve sanat eserini açık artırmaya çıkaran Ulbricht, (10 parçadan 5’i Ulbricht hapsedildikten sonra oluşturuldu) söz konusu NFT haberiyle büyük ilgi uyandırdı.

2 Aralık’ta başlayan ve Art Basel Miami sanat fuarının ilk gününe denk gelen müzayede 8 Aralık’a kadar devam edecek. Açık artırmanın ilk birkaç saatinde birkaç tekliften sonra 200 Ethereum’un biraz üzerinde teklif alan NFT’nin anlık değeri yaklaşık 900.000 dolar.

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!