Siyah Kuğu Yazarı: “Bitcoin ve Altcoinler Buz Çağına Doğru Gidiyor!”

Eskiden Bitcoin (BTC) destekçisi olan ve sonrasında bu fikrinden uzaklaşan “The Black Swan” kitabının yazarı Nassim Nicholas Taleb,  Bitcoin ve kripto para birimlerini eleştirmeye devam ediyor.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan ünlü bilim adamı, kripto para birimlerinde yaşanan ve uzun süre devam eden düşüşler için kullanılan “kripto kışı” kelimesini eleştirdi.

Ünlü yazar, kripto piyasasındaki düşüşlerin geçici olduğunu ve mevcut ayı piyasasından sonra BTC ve kripto paraların fiyatının yükseleceğini söyleyen analistlere katılmıyor.

Buzulların olduğu döneme atıfta bulunan Taleb, kripto para kışının geçici olmayabileceğini kripto kışı olarak tabir edilen dönemin buzul çağına dönüşebileceğini iddia etti.

Taleb, kripto kışı olarak anılan dönemdeki düşüşlerin süreceğini ve bazı kripto paraların yok olacağını düşünüyor.

“Kripto Kışı ifadesi oldukça aldatıcıdır; geçici olmasından ziyade belki de daha kötüsü, bir eğilime geri dönüşü ima eder.

Bu durumda da kripto kışı geçici olmayabilir. Kripto kışı dediğiniz şey, yok olmalarla dolu kalıcı ve kaçınılmaz bir buzul çağına dönüşebilir.”

Kasım 2021’de 69.000 dolarlık ATH’sinden yaklaşık %75’lik düşüş yaşayan Bitcoin 17.600 dolar seviyelerine kadar düşmüştü.

Son düşüşten sonra küçük de olsa bir düzeltme yapan BTC, yazım esnasında 21.000 dolar seviyelerine yakın şekilde hareket ediyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (1)

  • Çoğu kripto para silinir 2 belki de 3 yıllık bir ayı piyasası evet doğru ama bu kadar volatil oynak hacmin yüksek olduğu piyasanın donacağına katılmıyorum