Solana Hackerı İş Başında! 1.774 Ethereum Hareket Etti!

2022 yılında pek çok altcoin projesi ve kripto para borsası hack olaylarının mağduru oldu.

Saldırganlar hacklerden milyon dolarları çalarken bu paraların izini de kaybetmek için çeşitli yolları denedi.

Bu yollardan biri olan kripto para karıştırıcısı Tornado Cash de bilgisayar korsanları arasında popüler oldu.

Bu bağlamda güvenlik firması CertiK, Aralık 2022’de meydana gelen Raydium saldırısıyla bağlantılı bir Ethereum adresinin 19 Ocak’ta Tornado Cash aracılığıyla 2,7 milyon dolarlık ETH akladığını söyledi.

Hatırlanacağı üzere Aralık ayında, Solana (SOL) blok zinciri üzerine kurulu merkezi olmayan bir borsa olan Raydium, USD Coin (USC), Wrapped Solana (wSOL) ve Ethereum gibi farklı kripto para birimlerinden oluşan toplam 4,4 milyon doların üzerinde hacklenmişti.

Coindesk de Etherscan’dan elde edilen verilere göre, “Raydium Exploiter” isimli bir cüzdanın bugün Tornado Cash’e 42 işlemde toplamda 1.774,5 ETH gönderdiğini yazdı.

Ayrıca hatırlamak gerekirse ABD Hazine Bakanlığı kullanıcıların takip edilmeden anonim olarak para transferi yapmasına izin veren bir protokol olan Tornado Cash’i 8 Ağustos 2022 tarihinde yaptırım listesine eklemişti.

Tornado Cash’e uygulanan yaptırımlar kripto sektörünün önde gelen isimleri tarafından eleştirilse de ABD hükümeti bu kararının arkasında duruyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!