Solana Pay Resmen Başlatıldı!

Solana Labs tarafından geliştirilen ve tüccarların Solana ağı üzerinden kripto para ödemelerini kabul etmesini kolaylaştıran “Solana Pay” başlatıldı.

Dijital ticaret ödeme protokolü Solana Pay, tüccarların tüketicilerden gelen kripto para ödemeleri doğrudan kabul etmesini sağlayacak.

Tüccarlar Solana Pay protokolü ile birlikte USDC, Solana’nın yerel tokeni SOL’u ve Solana tabanlı jetonları kabul edebilecekler.

Solana Labs’ın girişimleri ile başlayan “Solana Pay” projesi Checkout .com, Citcon ve Circle’ın yanı sıra kripto para borsası FTX , Phantom ve Slope tarafından da desteklendi. Bu bağlamda FTX, cüzdan kullanıcılarının Solana Pay aracılığıyla işlem yapmalarını sağlayacak.

Solana Pay Büyük Kolaylık!

Solana Labs tarafından yapılan açıklamada işlemlerin anında gerçekleşmesinin yanı sıra tüccarların “gerçek zamanlı ödeme” de alabileceğini söyledi.

Solana Labs ödemeler başkanı Sheraz Shere, Solana Pay’in, Solana’nın yüksek verim, düşük maliyet ve ölçeklenebilirlik gibi özelliklerinden faydalandıklarını belirterek şunları söyledi:

“Solana Pay, tüccarlara müşterileriyle işlem yapmaları için bir çerçeve sağlayarak, aracı olmadan doğrudan para kabul etmelerini sağlarken müşterilerin de ödeme yapmalarını kolaylaştıracak.”

Solana Pay’in Visa ve Mastercard gibi ödeme devleri ile rekabet etme niyetinde olup olmadığı sorulduğunda, Shere “Solana Pay’in belirli bir ödeme sistemiyle rekabet etmek istemiyor.” dedi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!