Solana’dan Sonra Bir Hack Şoku Daha: Bu Kripto Para Borsasında Büyük Kayıp Var!

Güvenlik şirketi PeckShield tarafından yayınlanan bir rapora göre, dün para çekme işlemlerini durduran kripto para borsası ZB.com’un sıcak cüzdanından olası bir hack olayı sonucunda 4.8 milyon dolar çalındı.

On-chain verilerine göre, ZB.com’un sıcak cüzdanından 20 fazla altcoin yüklü miktarda başka bir cüzdana aktarıldı. Bu yazının yazıldığı anlarda söz konusu cüzdan bu coinleriin beş tanesi hariç hepsini likide etmiş görünüyor.

Kripto Para Piyasasının En Eski Borsalarından Biri Olan ZB.com, 2.224 Ethereum Kaybetti

Bu tokenlar Salı günü çeşitli merkezsiz borsalarda 2.224 ETH (3.6 milyon dolar) karşılığında satıldı. Hacker fonları bu cüzdan adresine taşıdı ve yayınlandığı tarih itibariyle çalınan Ethereum tokenleri hala burada duruyor.

Bununla birlikte, şüpheli Hacker’ın ZB.com fonlarını taşıdığı ilk cüzdanda ise halen bu beş coine ait yaklaşık olarak 1 milyon dolarlık kripto para bulunuyor.

Şüpheli hack olayı, ZB.com’un Salı günü “geçici bakım” gerekçesiyle müşteri para çekme işlemlerini durdurmasıyla ortaya çıktı.

Borsa konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Bazı temel uygulamaların aniden arızalanması nedeniyle, sorunun giderilmesi hala zaman alıyor. Para yatırma ve çekme hizmetleri şu anda askıya alınmıştır. Lütfen iyileşmeden önce herhangi bir dijital para yatırmayın.”

Eski adı CHBTC.com olan ZB.com, piyasadaki en eski kripto borsalarından biridir. Platform daha önce Çin merkezliydi ve ülkenin 2017’de kripto ticaretini yasaklamasının ardından Çin’den taşınmak zorunda kalan borsalar arasındaydı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!