Son Dakika! BDDK’dan Bankalara Kripto Para Uyarısı Geldi!

Türkiye kripto paralara yönelik regülasyonları beklerken kurumlardan açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Bloomberg HT’nin haberine göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bankalara bir yazı göndererek, kredilerden elde edilen kaynakların kripto varlıklara veya bankacılık sistemi dışına çıkarılmasının engellenmesi için azami hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Söz konusu yazının Bloomberg HT tarafından görüldüğü belirtilse de, haberde paylaşılmadı.

BDDK’nın “azami hassasiyetten” neyi kastettiği bilinmiyor. Bunun yanı sıra bankaların kredilerden elde edilen kaynakların kripto varlıklara veya bankacılık sistemi dışına çıkarılmasının engellemeye yönelik nasıl bir hamle yapacağı belirsizliğini koruyor.

Bankalara gönderilen yazıda, bireysel ve tüzel tüm kredi müşterilerine kullandırılacak kredili mevduat hesabı dahil tüm krediler bakımından söz konusu hassasiyetin gösterilmesi istendi.

Benzer bir uyarı daha önce de gelmiş ve bankalardan getiri sağlamaya yönelik olarak  işlem yapanların kredi risklerinin kapatılması, makul seviyelerin üzerindeki nakit çekimi talebi ve somut ve desteğin amacına uygun makul bir gerekçe olmaksızın başka bir bankaya ve aracı kuruma veya geçerli belgeler üzerinden tespit edilmiş ve mevzuata uygun ithalatların ödemesi haricinde yurt dışına transfer yapılması gibi kalemlerde hassasiyet gösterilmesi gerektiği belirtilmişti.

Son uyarı ile birlikte bu kapsama kripto varlıklar da dahil edilmiş oldu. Bankaların bu yazı sonrası nasıl bir yöntem izleyeceğini takip ediyor olacağız.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (2)

  • Lan şu milletin yakasından bir düşün be yettiniz artık be. İnsanlar iki kuruş kazanacak diye ödünüz kopuyor. Size ne ya size neeee? Böyle bir demokrasi anlayışı olabilir mi? Ben kredi çekecem ama kriptoya yatıramayacam sanane abi ister kriptoya yatırırım ister çöpe atarım..