Son Dakika: Beyaz Saray’dan Kripto Para Bildirisi Yayınlandı! Bitcoin Tepki Veriyor!

ABD Beyaz Saray’dan kripto paraları konu alan bir bildiri yayınladı. Bildiriye göre Biden yönetimi önümüzdeki aylarda dijital varlık önceliklerini açıklayacak.

Beyaz Saray, Kripto Para Temalı Bir Metin Yayınladı

Yayınlanan metnin ana hatları şöyle:

“2022 kripto para birimleri için zor bir yıl oldu. Mayıs ayında, “stablecoin” olarak adlandırılan bir coin patlayarak bir iflas dalgasına yol açtı. Sadece aylar sonra, büyük bir kripto para borsası çöktü.

Aralarında gençlerin ve beyaz olmayanların da bulunduğu kripto para şirketlerine güvenen birçok sıradan yatırımcı ciddi kayıplar yaşadı, ancak neyse ki kripto para piyasalarındaki çalkantıların bugüne kadar daha geniş finansal sistem üzerinde çok az olumsuz etkisi oldu.

Kripto paralar nispeten yeni olsa da, bazı kripto para şirketlerinin sergilediğini gördüğümüz davranışlar ve bu davranışların yarattığı riskler yeni değil.

Yönetim olarak odak noktamız, kripto para birimlerinin finansal istikrarı baltalamamasını sağlamaya, yatırımcıları korumaya ve kötü aktörleri sorumlu tutmaya devam etmektir.”

Metinde, bir stablecoin ve büyük bir kripto para borsasının çöküşü de dahil olmak üzere 2022 yılında kripto para piyasasının karşılaştığı zorluklar ele alınıyor.

Bitcoin’in Beyaz Saray’ın açıklamasının ardından düşüşe geçtiğini gösteren grafiği.

ABD Başkanı Biden liderliğindeki yönetim, finansal düzenlemeler ve risk kontrolleri, tüketici dolandırıcılığı ve zayıf siber güvenlik sorunları da dahil olmak üzere kripto para birimlerinin yarattığı riskleri belirlemek ve azaltmak için çalışıyor.

Yazıda, genişletilmiş düzenleyici yetkiler, daha güçlü şeffaflık ve açıklama gereklilikleri ve yasadışı faaliyetler için artırılmış cezalar dahil olmak üzere daha fazlasının yapılması gerektiğini öne sürüldü.

Yazı ayrıca Kongre’nin bu sorunları ele almak için harekete geçmesi gerektiğini belirtiyor, ancak kripto para birimleri ile daha geniş finansal sistem arasındaki bağları derinleştirecek yasalara karşı uyarıda bulunuyor. Biden yönetimi, açıklamasına göre sorumlu teknolojik yenilikleri desteklemekte ancak bunların herkes için güvenli ve faydalı olmasını sağlamak istemektedir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!