Son Dakika: Binance.US’in Gizli Bir Hesaptan Binance Ana Şirketine 400 Milyon Dolar Transfer Ettiği İddia Ediliyor

Son zamanlarda BUSD mint işlemlerinin durdurulmasından dolayı bir FUD dalgası ile karşı karşıya olan dünyanın en büyük kripto para borsası Binance yeniden başka bir olay ile gündeme geldi.

Reuters tarafından özel haber olarak nitelendirilen habere göre Binance, ABD şubesi Binance.US’den ortağından 400 milyon doları CEO Changpeng Zhao tarafından yönetilen ana şirkete taşıdı. Reuters, kaynak olarak şirket mesajlarını ve banka hesaplarını gösterdi.

Reuters ayrıca Binance’in Binance.US’e ait Silvergate banka hesabına gizli bir erişimi olduğunu da iddia etti.

Reuters’in Perşembe günü bildirdiğine göre, Binance, Binance US’in Silvergate Bank hesabından yaklaşık 400 milyon dolarlık fonu Merit Peak adlı bir ticaret firmasına taşıdı.

Habere göre Binance, fonları Ocak ve Mart 2021 arasında BAM Trading’in Silvergate Hesabından taşıdı. BAM Trading, Binance US’i işleten kuruluşun adı. Merit Peak, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance ile olan bağları nedeniyle soruşturduğu bir ticaret şirketi.

Bir borsa sözcüsü Reuters’a haber kuruluşunun “güncel olmayan bilgilere” sahip olduğunu söyledi ancak transferlere değinmedi.
Eski Binance ABD CEO’su Catherine Coley’in 2020 sonunda fonları ve transferlerini soruşturduğu bildirildi. Coley, Nisan 2021’de Binance US’den ayrıldı ve o zamandan beri bir kripto şirketinde kamuya açıklanan bir rol üstlenmedi.

Binance’in kendisi ABD’de faaliyet göstermek için gerekli lisanslara sahip değil.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!