Son Dakika: Binance’e Rusya Yaptırımlarını İhlal Ettiği Gerekçesiyle ABD’de Soruşturma Açıldı!

Kripto para borsası Binance’in olası Rus yaptırım ihlalleri nedeniyle ABD soruşturmasıyla karşı karşıya olduğu öğrenildi.

Binance, ABD ve uluslararası yaptırımlara tam olarak uyduğunu söyledi. Ne Binance ne de yöneticiler herhangi bir yanlış davranışla suçlanmadı.

Konuya yakın kaynaklara göre ABD Adalet Bakanlığı, Binance Holdings Ltd. şirketinin ABD yaptırımlarını delmek ve dünyanın en büyük kripto para borsası üzerinden para taşımak için Ruslar tarafından yasa dışı olarak kullanılıp kullanılmadığını araştırıyor.

ABD Adalet Bakanlığı’nın ulusal güvenlik birimi tarafından yürütülen soruşturmada Binance ya da şirket yetkililerinin Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle ilgili yaptırımları ihlal edip etmediği araştırılıyor.

Bu kaynaklardan biri, daha önce bildirilmemiş olan soruşturmanın, ceza dairesi tarafından yürütülen mevcut bir soruşturmayla paralel bir şekilde ilerlediğini söyledi.

Konuya yakın bir başka kaynaktan alınan bilgiye göre Binance, borsanın güçlü uyum kontrolleri uygulamaya konulmadan önce İran’a yönelik yaptırımlardan kaçmak için kullanıldığına dair önceki ihlal iddialarını çözmek üzere ABD Adalet Bakanlığı ile görüşmeler yürütüyor.

Binance yaptığı açıklamada, şirketin tüm ABD ve uluslararası finansal yaptırımlara tam olarak uyduğunu söyledi.

Açıklamada, “2021 yılında Binance, kurumsal yönetim yapısını tamamen revize etmek için bir girişim başlattı ve Binance’in küresel olarak çalışma şeklini temelden değiştirmek için dünya çapında deneyimli yöneticilerden oluşan bir kadro getirdi” denildi.
Binance, şirketin “müşterini tanı” protokollerinin geleneksel bankacılık sistemindekilere denk olduğunu ve her müşterinin ikamet ettiği ülke ve kişisel kimlik kontrollerini içeren kontrollerden geçmesi gerektiğini söyledi.

Binance, “Politikamız mükerrer kayıtlara, anonim kimliklere ve belirsiz para kaynaklarına karşı sıfır tolerans yaklaşımı uyguluyor” diye ekledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!