Sosyal Tokenlara Olan İlgi Giderek Artıyor!

Çağımızın belki de en çok kazandıran işlerinden biri hiç kuşkusuz YouTuberlık. Çektikleri videolarla takipçilerinin beğeni ve yorumları sayesinde gelir elde eden YouTuber ve influencerlar bundan böyle “sosyal token” lar sayesinde daha da çok para kazanacağa benziyorlar.

Birçoklarına göre geleceğin en çok rağbet gören tokenlarından biri olacak olan sosyal tokenlar DeFi protokollerinde görülen farming tokenlerinden farklı bir çalışma prensibine sahipler. Söz konusu tokenlar topluluk tarafından sahiplik ekonomisi üzerine kurulmuş durumdalar.

Peki, Nasıl Çalışıyor?

YouTuber ve influencerlar kimi zaman takipçilerine ödül vermek kimi zamansa kendilerine para kazandırmak amacıyla sosyal token üretebiliyorlar. Sadece YouTube’ta değil, İnstagram’da da birçok ünlü isim takipçileriyle olan etkileşimlerini artırmak veya kişisel ürünlerini daha kolay satabilmek adına ERC-20 tabanlı tokenler oluşturabiliyor.

Ayrıca takipçiler de takip ettikleri ünlü isimlere sadakatlerini göstermek adına bu ve benzeri tokenları hediye edebiliyorlar.

Hangi Ünlüler Kullanıyor?

Bugün ünlüler ve influencerlar, New York merkezli Roll isimli bir girişim sayesinde Ethereum tabanlı dijital token ve “sosyal token” üretiyorlar. Söz konusu isimler arasında NBA yıldızlarından, sanatçılara, müzisyenlere ve hatta girişimcilere kadar farklı sektörlerden birçok farklı kişi yer alıyor.

İlerleyen dönemlerde birçok ünlü Youtuber’ın kendi tokenini çıkarması bekleniyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!