Stablecoin Arzı Hazirandan Bu Yana En Hızlı Büyümesini Kaydetti

Stablecoin arzı, bir müddet stabil seyrettikten sonra tekrar yükselişe geçti.

Bu senenin ilk yarısında kripto piyasası yükseldikçe stablecoin arzı da önemli ölçüde artış kaydetti.

USDT ve türev stabilcoinler 2021’de yaklaşık 29 milyar olarak başladı ve mayısta %260’lık bir artışla 104.4 milyara kadar ulaştı.

Ekim ayında ise 3 milyarın biraz üzerinde artarak kasım ayına 129,69 milyar seviyesinden başladı. 10 Kasım’da 136.24 milyar olan değer sadece 10 günde yaklaşık 6.55 milyar artış gösterdi.

Galaxy Digital Research dün tarihli tweetinde stablecoin tedariklerinin bu ay %5 oranında arttığını ve dijital dolarların daha fazla düzenlenmesi çağrılarına rağmen haziran ayından bu yana en hızlı şekilde büyüdüğünü belirtti.

Bu, üçüncü çeyrekteki konsolidasyondan sonra sadece dördüncü çeyrekte pompalanan Bitcoin fiyat rallisi ile uyumlu görünüyor.

Perşembe günü 69.000 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan amiral gemisi, cuma günü piyasaya çıkan Evengrade haberlerinden sonra 62.300 dolara kadar indi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!