Stablecoin İhracatçısı MakerDAO, Hazine Tahvilleri İçin Milyonlarca Dolar Ayırdı!

Stablecoin DAI‘nin arkasındaki merkezi olmayan özerk bir organizasyon (DAO) olan MakerDAO‘yu yöneten topluluk, ABD kısa vadeli hazine bonolarına ve şirket tahvillerine yatırım yapmak için 500 milyon dolar ayırdı.

Stablecoin İhracatçısı MakerDAO, Hazine Tahvilleri Ve Kurumsal Tahvil Yatırımı için 500 Milyon Dolar Ayırdı

Söz konusu yatırım geçişi DeFi varlık danışmanı Monetalis tarafından başlatılacak.

Bu stratejik yatırım, yüksek teminatlı stabilcoinden dönüştürülecek ve %80’i ABD kısa vadeli Hazine tahvillerine, kalan %20’si ise yatırım yapılabilir şirket tahvillerine aktarılacak.

MakerDAO’nun topluluğu, Haziran ayı sonunda sunulan söz konusu yatırım önerisi lehinde oy kullanmıştı.

Stablecoinler ve teminatları, 40 milyar dolarlık Terra ekosisteminin ve kripto para piyasasında dalgalanmalara yol açan stablecoin UST‘nin çöküşünden bu yana son zamanlarda tartışma konusu olmuştu.

Bu hamleyle şirket bilançosunu herhangi bir varlığa bağlılığı sınırlama ve gelir akışlarını genişletme şeklinde çeşitlendirmeyi amaçlıyor.

DAOlar, merkezi liderliği olmayan ve kararları insanlar yerine yapay zeka yazılımları tarafından yürütülen varlıklardır.

DeFi ise geleneksel aracılar olmadan bir Blockchain üzerinde gerçekleştirilen borç verme, ticaret ve diğer finansal faaliyetler için kullanılan bir şemsiye terimdir.

Bu gelişme, merkezi olmayan yönetime katılımın başarılı bir örneği ve sektörün kusurlu algoritmik stabilcoinlere daha fazla istikrar kazandırma çabası olarak görülüyor.

MakerDAO’nun stablecoini DAI merkezi olmamakla birlikte, akıllı sözleşmelerine yatırılan Ethereum (ETH) ile desteklenerek yüksek oranda teminatlandırılmıştır.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!