Standard Chartered’dan Korkutan Bitcoin Raporu! Altın Rallisi Mi Başlayacak?

2022 yılında pek çok darbe alan Bitcoin sert düşüler yaşadı. Son olarak da kripto para borsası FTX’in çöküşüyle de düşen BTC 15.500 dolara kadar geriledi.

Son günlerde az da olsa yükseliş yaşayan Bitcoin 17.000 doların üzerine çıktı.

Bu yükseliş yatırımcıları boğanın başlaması için umutlanmasına yol açarken İngiltere merkezli ünlü banka Standard Chartered’dan BTC ile ilgili yeni bir rapor geldi.

Bitcoin’le ilgili 2023 öngörülerini belirten Standard Chartered, BTC’nin 2023 yılında yaklaşık %70’lik bir düşüşle 5.000 dolara kadar düşebileceğini tahmin ediyor.

Standard’ın Chartered küresel araştırma başkanı ve baş stratejisti Eric Robertsen müşterilerine hitaben yazdığı raporda, 2023 yılında Bitcoin’in değerindeki potansiyel düşüşle birlikte fiziksel altına geçiş olacağını belirtti.

Robertsen, 2022 yılında yapılan faiz artışları sonrası faiz oranlarının 2023 yılında artık tersine dönebileceğini iddia etti.

“Bitcoin yaklaşık %70’lik bir düşüşle 5.000 dolara düşebilir.

BTC’deki bu gerileme altına olan talebi artıracak ve altında %30’a varan bir ralli olmasını sağlayabilir.

Bu da altında ons başına 2.250 dolara ulaşılması demek.

Bitcoin ve kripto para piyasalarındaki olumsuz olaylardan altın kendisine fayda sağlayacak.

Ayrıca 2023 yılında kripto para sektöründe daha fazla iflasların yaşanacağını ve yatırımcıların piyasaya yönelik güveninde azalma olacağını tahmin ediyoruz.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!