T.C Merkez Bankası Kendi Kripto Parasını Çıkaracak!

Türkiye bilindiği gibi birçok araştırma şirketinin yaptığı analizler neticesinde dünyada en çok kripto para kullanan ülkelerden bir tanesi. Bu duruma Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti de sessiz kalmadı ve çok ses getirecek bir atak yaptı.

11. Kalkınma Planı’na göre T.C Merkez Bankası blok zincirine dayalı olan yeni bir kripto para üretecek ve bu kripto para birimi Türk vatandaşlarınca kullanılabilecek. Kripto para yatırımlarının giderek daha fazla artış eğilimi gösterdiği ülkemizde, T.C Merkez Bankası’da boş durmayıp kendisine ait dijital kripto para birimleri (birimi) üretmek konusunda yeni adım atmak istiyor.

T.C Merkez Bankası üretecek olduğu yeni kripto parası ile birlikte dijital kripto paralara ilk defa resmi bir adım atmış olacak ve insanların kripto para kullanılması adına daha fazla reklam yapmış olacak. Kripto paraların geleceğini de bu hamleler doğrudan etkilenecek.

Türk yatırımcıların kripto para sahibi olması ve daha fazla bilgi edinmesinde bu konu aktif bir rol oynayacaktır.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!