Tayland Kripto Para Turizmine Başlıyor!

Pek çok sektör, tüm dünyayı etkisi altına alan Koranavirüs pandemisinden olumsuz olarak etkilenmiş durumda. Bloomberg’in haberine göre pandemi ve kapanmalar nedeniyle gelir kaybı yaşayan ülkelerden biri de Tayland.

Turizm ülkesi olan Tayland pandemi nedeniyle 80 milyar dolarlık turizm gelirini kaybetti. Önemli gelir kaybı yaşayan ülkenin “Tayland Turizm Otoritesi (TAT)” eski günlerine geri dönmek için kripto para alanında bazı projeler üzerinde çalışıyor.

TAT, ülkenin eski şaşalı günlerine dönmesi için bölgedeki zengin kripto yatırımcılarını ülkeye çekmeyi hedefliyor.

Bunun için Tayland Turizm bakanı Yuthasak Supasorn, ziyaretçilerin ülkede kripto para harcamalarını daha kolay ve daha uygun hale getirmek için yerel kripto para şirketleri ve borsaları ile görüştüklerini belirtti.

“Dijital para birimleriyle zenginleşen insanlar var. Biriktirdikleri servetlerini kullanmak isteyebilirler. Bu bağlamda paralarını burada değiştirmeden kullanabilirlerse bu onlara kolaylık sağlayacaktır.”

“TAT COİN” Çalışmaları Devam Ediyor!

Pandemi nedeniyle ülkelerin ve insanların son zamanlarda kripto paralar ile yakından ilgilenmeye başladı. Tayland da bu ülkelerden biri olarak “TAT Coin” isimli kendi kripto para birimini piyasaya sürmek için çalışıyor.

TAT tokeni onay için Tayland Menkul Kıymetler Borsası’nın önüne geldi. Yerel tokenin lansmanından sorumlu olan Tayland Turizm Otoritesi gerekli onaydan sonra “TAT tokeninin” lansmanını yapacak.

Turizmi canlandırmak için kripto tabanlı turist çekmeyi hedefleyen Tayland’da turizm rakamlarının 2024 yılına kadar pandemi öncesi seviyelere dönmesi beklenmiyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!