Telegram Destekli TON Altcoininden Dikkat Çekici Adım: Yeni Satışlara Başlayacak!

Telegram Perşembe günü resmi bir kanalda yaptığı açıklamada, mesajlaşma uygulamasının yakında The Open Network (TON) Blockchain’i üzerinde bir kullanıcı adı açık artırma platformu başlatacağını duyurdu.

TON Altcoin Ekosisteminin Bir Önceki Satış Girişimi Başarılı Olmuştu

Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, cüzdan kullanıcı adları için yakın zamanda yapılan bir TON açık artırmasının başarısından ilham alarak projeyi Ağustos ayında ortaya attı. “Casino.ton” adı da dahil olmak üzere bazıları 200.000 doların üzerinde satılmıştı.

Durov konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“TON bu sonuçları elde edebildiyse, ayrılmış kullanıcı adlarını, grup ve kanal bağlantılarını açık artırmaya koyarsak 700 milyon kullanıcısıyla Telegram’ın ne kadar başarılı olabileceğini hayal edin.”

Ancak Durov bununla yetinmiyor. “Telegram ekosisteminin kanallar, stickerlar veya emoji gibi diğer unsurları da daha sonra bu pazarın bir parçası haline gelebilir” diye ekledi.

Kullanıcı adları için ödeme yapmak yeni bir şey değil. Non Fungible’ın piyasa izleyicisine göre, Ethereum Name Service (ENS) aracılığıyla Ethereum’da yarım milyondan fazla kişi kullanıcı adı için ödeme yaptı.

Bu sadece bir web3 olayı da değil. Twitter ve Instagram gibi platformlarda aranan kullanıcı adını almak gittikçe zorlaşıyor ve bazı insanlar bu kullanıcı adlarını elde etmek için büyük çaba sarf ediyor.

Şirketin desteklediği kripto para Toncoin’in fiyatı son gelişmelere tepki olarak son 24 saatte yaklaşık %10 değer kazandı.

Telegram, 2018’de blok zinciri çözümlerini araştırmaya ve o zamanki adıyla Telegram Open Network üzerinde çalışmaya başladı. O yılın ilerleyen günlerinde, özel bir TON token satışında 1.7 milyar dolar toplamıştı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!