Telegram Kurucularına Rusya’dan Savaş

Telegram Kurucularına Rusya’dan Savaş

Geçtiğimiz günlerde Rus Federal Güvenlik Servisi Telegram uygulamasından şifreleme anahtarlarını istemişti. Ancak uygulamanın şirketinden geri dönüş olumsuz oldu. Bunun üzerine FSB uygulamanın şirketine dava açmıştı. Açılan bu davanın kazanan tarafı şirketin kurucuları olunca, Rus Güvenlik Servisi tarafından açılan savaş da kaybedilmiş oldu. Bilindiği üzere kripto para topluluğunun en önemli platformlarının başında Telegram’ın uygulaması gelmektedir.

Telegram Şifreleme Sistemi Bozuldu Mu?

Rusya milyonlarca kişinin şifreleme sistemi ile koruma altında tuttuğu bu bilgilere ulaşmak isteyince ikili arasında adeta bir savaş çıkmış oldu.

Şirket, açılan davayı kaybetti. Ancak halen bu işin peşini bırakmadan milyonlarca kullanıcısının bilgilerine erişilmemesi için kolları sıvayıp, yargıtaya başvurmayı düşünüyor. Dün davanın kaybedildiğinin açıklanmasının peşinden Telegram CEO’su Pavel Durov resmi twitter hesabından şu bilgileri kullanıcılarına aktarmış oldu: “Kullanıcıların özel bilgilerini vermediğimiz takdirde bize uygulanacak engelleme tehditleri sonuç vermeyecek.

Telegram özgürlük ve gizlilik için savaşmaya devam edecek.” Birebir cümlelerini aktarmış olduğumuz CEO Durov’un açıklamasına göre şu anda bu uygulamayı kullanan kripto para sahiplerinin henüz endişe etmesine gerek olmadığını anlamaktayız.

Bu kadar olay üzerinden şirketin büyük bir zorluğa girdiğini aktarabiliriz. Telegram’ın kullanıcılarının bu uygulama üzerinden kripto para platformunu kullanmalarının en büyük sebebi güvenli ve şifreleme ile korunan bir uygulama olmasıdır. Piyasada bu güvenlik önlemi ile büyük saygı gören şirket, Rusya merkezli. Bu sebeple bu zorluğu atlatması da çok kolay olmayacak gibi duruyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!