Terra Classic (LUNC) İçin Dönüm Noktası: Yönetime Yeni İsimler Getirilecek!

Terra Classic (LUNC) yeni bir yönetim modeli sayesinde yakında yeni bir baş topluluk yetkilisine (CCO) sahip olacak.

Sadece CCO değil, diğer birçok pozisyon LUNC topluluğu içinden oylama ile doldurulacak. Terra Luna Classic Holacratic Yönetim modelinin ilk taslağına göre, LUNC kripto topluluğu bir dizi yeni topluluk destekli önlemle izlenecek. Pozisyonlar, topluluk tarafından oylama yoluyla kişilere dağıtılacak.

Terra Classic (LUNC) Holakrasi Yönetim Modeli

Bu yılın başlarında gerçekleşen LUNC hard forkunun ardından topluluk yeni bir yönetim modeli geliştiriyor. Topluluk muhtemelen holakratik yönetişim yapısını benimseyecek. Yönetim yapısı, yerleşik bir holakratik anayasaya bağlı olacak.

Yönetim yapısının merkezinde, topluluğun merkezi olmayan bir otorite modeli kullanarak kendi kendini yönetme özelliği yer alıyor.

Bu yönetim modeliyle ilgili detaylar şu şekilde açıklandı:

“Holakrasi, Blockchain teknolojisinin kitlesel olarak benimsenmesini sağlamak amacıyla insanların aracılığıyla Terra Classic’in yönetişim yapısıdır. Bu, gücün birkaç kişiye verildiği tipik yukarıdan aşağıya hiyerarşiden yönetimde radikal bir değişimdir.”

LUNC holokratik yönetiminin benimsenmesiyle, topluluk oylama yoluyla yürütme temsilcilerini seçebilecek. Temsilciler de tüm topluluğa karşı sorumlu olacak. Yeni yapı çeşitli yönetici büyükelçi rollerinden oluşacak. Başlangıçta topluluk dört role sahip olacak: baş topluluk sorumlusu, baş mali sorumlu, baş teknik sorumlu ve baş işletme sorumlusu.

Geçtiğimiz Mayıs ayında LUNA kripto para ekosisteminin çöküş yaşamasının ardından eski ağ Terra Classic olarak isim değiştirmiş ve verilen karar ile topluluğa iade edilmişti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!