Terra (LUNA) Ekibinden Bitcoin (BTC) Rezervleri Hakkında Açıklama Geldi!

Terra (LUNA) ve UST’nin yaşadıkları büyük ihtimalle kripto para tarihine çoktan geçti ve uzun yıllar boyunca hatırlanacak.

UST’nin 1 dolara endeksli olması gereken değerinin sert düşüş yaşamsı ve LUNA‘nın %100 değer kaybetmesi, kripto para sektörüne sert bir darbe vurdu.

Yatırımcıların en çok merak ettiği konulardan birisi ise Bitcoin (BTC) rezervleri oldu.

Glassnode verilerine göre LUNA’nın BTC rezervinin sıfıra düştüğünü daha önce Twitter hesabımızdan duyurmuştuk.

Milyarlarca dolarlık BTC alımı yapan ve bunun olası bir durumda UST teminatını korumak için kullanılacağını belirten Do Kwon, günlerdir sessiz kalmıştı.

Terra, para toplamak için ortaya koyduğu tüm dokümanlarda ve yaptığı sunumlarda rezervlerin özellikle UST teminatını korumak için kullanılacağını belirtmişti ancak teminat çoktan bozuldu. Bu esnada ise BTC rezervleri kullanılmadı hatta bunların satıldığı ifade edildi.

Gelen baskılar sonrasında ise projeye yakın birisinden açıklama duyuldu.

“LUNA, BTC Rezervlerini Kullanacak”

Luna topluluğunun önemli isimlerinden olan Remi Tetot ise önemli bir bilgi paylaştı.

Tetot, sessizliğin ne kadar üzücü olduğunu bildiğini vurguladı ve LFG’nin tuttuğu BTC rezervlerinin “yolda” olduğunu aktardı.

BTC rezervlerini tutan LFG’nin danışmanlarından birisi konumunda olan Tetot, borsalardan haber beklediklerini ve rezervlerin yatırımcılar için kullanılacağını vurguladı.

Ünlü isim özellikle küçük cüzdanlar için geliştiricilerin ve stake edenlerin bir öncelik sahibi olduğunu söyledi.

Öte yandan bir kullanıcının “LFG’nin 3 milyar dolarlık BTC varlıklarını elden çıkarma süreci ile ilgili tam şeffaflığa ihtiyaç var aksi halde bu bir rugpull dolandırıcılığıdır” şeklindeki cevabına karşı Tetot, “BTC’ler geliyor, rugpull durumu yok sadece bu işlemler biraz zaman alıyor” açıklamasında bulundu.

İlerleyen günlerde ise resmi açıklamaların geleceği bildirildi.

*Yatırımcıların yeni gelişmeler oluyor diye LUNA ve UST coinlerine yatırım yapması son derece risklidir. Bu ürünler diğer kripto paralardan farklı bir şekilde hareket ediyor olup, tüm varlıklarınızı kaybetmenize sebebiyet verebilir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (3)