Terraform Labs, LUNA Ekosisteminin Gelişimi İçin 1.2 Milyar Dolar Bağışladı!

Dünyanın en büyük kripto paraları arasındaki Terra’nın arkasındaki şirket olan Terraform Labs, LUNA ekosistemini desteklemek için yeni bir bağışta bulundu.

Terraform Labs CEO’su Do Kwon, şirketin 12 milyon LUNA altcoinini (yaklaşık 1.2 milyar dolar) Luna Foundation Guard’a (LFG) bağışladığını duyurdu. Bağışın amacının gerekli durumlarda piyasa koşullarının kötüleşmesi halinde müdahalede bulunabilmek için olduğu açıklandı.

Terra Bağışları, Stablecoin UST’nin Fiyatının Sabit Kalması İçin Kullanılacak

Söz konusu 1.2 milyar dolarlık fon, stablecoin UST’nin dolara endeksli olan sabit fiyatının korunması için kullanılacak.

Terraform Labs CEO’su Do Kwon, Twitter üzerinden yaptığı açıklamasında fonların UST tokeni yakmak ve mint etmek için kullanılacağını söyledi. Bununla birlikte Luna Foundation Guard’ın rezervleri de büyüyecek.

Luna Foundation Guard, ikincil piyasalara UST arzı sağlamakla görevli kar amacı gütmeyen bir kurum olarak biliniyor. Bununla birlikte piyasada stablecoin’lere olan talebin yüksek seviyelerde olduğu için bu kripto paralar dengesiz hale gelmeye başlamıştı.

Öyle ki, sadece bu ay içinde bile LFG, Curve protokolünün sahip olduğu UST rezervlerini iki kez yenilemek zorunda kalmıştı.

Terra tüm bu adımları UST stablecoin’inin ABD dolarına endeksli olan fiyatının sabit kalacağına dair kullanıcı güvenini arttırmak için atıyor. Diğer stablecoin’ler fiyatlarının sabit kalmasını farklı sistemler sayesinde sağlarken UST ise kardeş tokeni LUNA’ya bağlı bir sisteme sahip.

Buna rağmen bazı analistler, bu protokolün kullandığı mekanizmaların çökebileceğine ve UST’nin 1 dolara sabitlenmiş olan fiyatının değişebileceğini iddia ediyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!