Tether CTO’su, Silvergate Krizi Hakkında Açıklama Yaptı: USDT Güvende Mi?

Dünyanın en büyük stablecoini konumundaki Tether’ın (USDT) üst düzey yöneticilerinden biri olan CTO Paolo Ardoino, şirketin kripto para piyasasının gündemindeki Silvergate bankasına herhangi bir maruziyeti olmadığını açıkladı.

Kaliforniya merkezli Silvergate, kripto para şirketleri ile iş yapmaya odaklı az sayıda bankadan biri.

Silvergate, varlığını sürdürebilme kabiliyetini değerlendirdiğini açıklamasının ardından Perşembe günü erken işlemlerde değerinin neredeyse yarısını kaybetti.

Silvergate Bugün Çok Sayıda Kripto Para Ortağını Kaybetti

Buna ek olarak Silvergate, kripto para piyasasında birlikte iş yaptığı çok sayıda şirketi de kaybetti. Bunlar arasında Coinbase, Circle, Paxos, Galaxy, CBOE gibi dev kripto temsilcileri de bulunuyor.

Silvergate Çarşamba günü yaptığı bir yasal başvuruda, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yıllık raporunu zamanında sunamayacağını söylemişti.

Şirket, dördüncü çeyrek kazançlarının kötü olduğunu bildirdiği geçen aydan bu yana sermaye pozisyonundaki daha da zayıflama nedeniyle 16 Mart son teslim tarihini kaçıracağını belirtmişti.

Silvergate, kripto para fiyatlarındaki son çöküşten ve bankanın müşterisi olan Sam Bankman-Fried’in FTX imparatorluğunun çöküşünden ağır darbe almıştı. ABD’de listeli kripto borsası Coinbase Perşembe günü yaptığı açıklamada, “son gelişmeler ışığında ve ihtiyatlı davranarak” artık Silvergate’e veya Silvergate’ten ödeme kabul etmediğini veya başlatmadığını söyledi.

Bir kripto finansal hizmetler şirketi olan Galaxy Digital de Perşembe günü yaptığı açıklamada, Silvergate’den transferleri kabul etmeyi veya bu şirkete transferleri durdurduğunu belirterek, bankaya “maddi bir maruziyeti olmadığını” ekledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!