Tether CTO’sundan Elon Musk’a Bitcoin Yanıtı! “Zaten Yüzde 70”

Tesla kısa süre önce araç satışında Bitcoin ile ödeme kabul etmeyeceğini duyurmuş ve bu açıklamadan sonra ardı ardına gelen FUD dalgaları Bitcoin’i 30.000$’a kadar düşürmüştü. Tesla adına konuşan Elon Musk buna gerekçe olarak Bitcoin madenciliğinin yüksek ve kirli enerji kullanımını göstermişti.

%50 şartı geldi

Elon Musk kısa süre önce yaptığı paylaşımda Tesla’nın yeniden Bitcoin ile ödeme kabul etmesi için bir ön şart ortaya koydu.

Buna göre Bitcoin madencilerinin %50’si temiz enerji kullanımına geçer ve bu konuda makul bir onay alınırsa Tesla yeniden Bitcoin ile ödeme kabul etmeye başlayacak.

Musk’ın paylaşımı sonrası Bitcoin madencilerinin ne kadarının temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullandığına ilişkin tartışmalar başladı.

Bazıları Musk’ın ön şartının mantıklı bulurken bunun 5-10 yıl içerisinde gerçekleşmesinin mümkün olmadığını ifade ediyor.

Bazılarına göre de hali hazırda Bitcoin madencilerinin %70’i zaten yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıyor ve Musk’ın ön şartı zaten gerçekleşmiş görünüyor.

“Net şekilde tespit etmek mümkün değil”

Konuya ilişkin paylaşım yapan Bitfinex ve Tether CTO’su Paolo Ardoino bu oranın şuanda %70’in üzerinde olduğunu ifade etti.

Bu konuda net değerler ortaya koyan bir kaynak sunamayan Ardoino, Bitcoin ekosistemindeki yenilenebilir enerji kullanım oranının diğer sektörlerden 2 kat daha fazla olduğuna ilişkin bir kaç rapor okuduğunu ancak bunun net şekilde tespit edilebilmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Verilerin çok parçalı ve dağınık olduğunu ifade eden Ardoino bu konuda sadece tahmin yürütülebileceğini ifade etti. Coinshares’in 2019 tarihli raporuna da atıf yapan Ardoino, oranın %50’nin altında olduğuna ilişkin bir rapora da rastlamadığını belirtti.

Tüm dökümanlar bir araya getirildiğinde Bitcoin madenciliğinin enerji tüketimi konusunda kesin verilerin olmadığı görülüyor. Elon Musk’ı ikna edecek seviyede bir rapor yazılabilecek mi takip ediyor olacağız.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (2)

  • Sanki tesla dünyadaki tek otomobil fabrikası. Çok elzem bişi. Tesla almayız olur biter. Çevreciymiş güya. Hergün uzaya roket atıyor. Otomobil hammeddelerinin çıkarılması ve işlenmesi çok çevreci. Btc bu tesla satışından neden etkileniyor sanki btc le binlerce tesla satılıyor. Tam bi onun bunun çocuğu bu Musk.

    • Musk onun bunun çocuğu değil onun lafıyla hareket eden yatırımcılar sıkıntı kedi köpek peşinde koşuyorlar