Tether’den Bitcoin Kararı!

Kripto para piyasasındaki en büyük stablecoin olan USDT‘nin ihraçcısı olan Tether şirketi geçtiğimiz günlerde açıkladığı ilk çeyrek raporunda ilk kez Bitcoin ve altın rezervlerinin toplam rezervlerine oranını açıklamıştı.

Bitcoin rezerv açıklamasından sonra BTC hamlelerine devam eden Tether kârından düzenli olarak Bitcoin satın alacaklarını açıkladı.

Tether açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İlk ve en yaygın kullanılan stablecoin’in rezervlerini yöneten şirket Tether International Limited (Tether), bugün rezerv portföyünü daha da güçlendirmeyi amaçlayan en son yatırım stratejisini açıkladı.

Bu aydan itibaren Tether, net işletme kârının %15’ine varan kısmını düzenli olarak Bitcoin (BTC) satın almaya ayıracak.

Mart 2023 sonu itibarıyla Tether, rezervlerinde yaklaşık 1,5 milyar dolarlık BTC’ye sahiptir. “

Tether ayrıca sahip olduğu Bitcoin’leri kendi kendine saklayacağını belirterek “pek çok kurumsal yatırımcı arasında Bitcoin’lerini üçüncü taraflara emanet etmek yaygın bir uygulama olsa da, Tether “Sizin anahtarlarınız değil, bitcoininiz değil” felsefesine inanıyor ve tüm Bitcoin varlıklarıyla ilişkili özel anahtarların mülkiyetini alıyor.” dedi.

Tether CTO’su Paolo Ardoino ise Tether’in Bitcoin alması konusunda şunları söyledi:

“Dünyanın ilk ve en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’e yatırım yapma kararı, onun bir yatırım varlığı olarak gücü ve potansiyeliyle destekleniyor.

BTC’nin önemli büyüme potansiyeline sahip vadeli bir değer deposu olduğunu düşünüyoruz.

Sınırlı arzı, merkezi olmayan yapısı ve yaygın olarak benimsenmesi, Bitcoin’i hem kurumsal hem de bireysel yatırımcılar arasında tercih edilen bir seçenek olarak konumlandırdı.

Bitcoin’e yaptığımız yatırım, yalnızca portföyümüzün performansını artırmanın bir yolu değil, ama aynı zamanda iş yapma ve hayatlarımızı yaşama şeklimizi yeniden şekillendirme potansiyeline sahip dönüştürücü bir teknolojiyle uyum sağlama yöntemimizdir.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!