Tether’ın (USDT) Gerisinde Kalan Stablecoinden Yeni Bir Atak Geldi!

Ödeme teknolojisi şirketi ve aynı zamanda stablecoin USDC‘nin sahibi Circle, bugün yaptığı açıklamada, MetaMask kurumsal cüzdanından kolayca erişilebilen ilk Verite KYB (know your business) kimlik bilgilerini oluşturduğunu duyurdu.

Circle, DeFi Ve Web3’te Stablecoin USDC’nin Kurumsal Olarak Benimsenmesini İstiyor

Circle, Verite KYB kimlik bilgilerini desteklemek ve USDC stablecoin ile erişim sağlamak için DeFi teminatsız borç verme protokolü TrueFi ile ortaklık kurdu.

Circle, ConvergeSF22 kripto konferansı sırasında, ilk merkeziyetsiz Verite KYB kimlik bilgilerini sunmak için DeFi teminatsız borç verme protokolü TrueFi ile bir ortaklık kurduğunu duyurdu.

Ayrıca, TrueFi’nin izinli borç verme platformuna USDC stablecoin ile erişim desteği sağlıyor.

Verite, bu yılın Şubat ayında merkeziyetsiz kimlik bilgisi verme, saklama ve doğrulama için açık kaynaklı bir çerçeve olarak tanıtıldı.

Centre Consortium ve Circle, kurumların DeFi ve Web3‘e katılmalarını ve diğerleriyle güven tesis etmelerini sağlamak için Verite’ı geliştirdi.

Aralarında Coinbase, FTX ve ConsenSys‘in de bulunduğu birçok sektör liderinin Verite’ı destekleyeceği düşünülüyor.

Ayrıca Algorand, Compound Labs, Espresso Systems, Hedera Hashgraph, Ledger, MetaMask Institutional, Phantom Technologies, Solana Foundation, Spruce ve Stellar Development Foundation kimlik standartları üzerinde işbirliği yapmayı planlıyor.

USDC Piyasa Değeri Düşmeye Devam Ediyor

USDC’nin piyasa değeri Tether (USDT) karşısında düşmeye devam ederken, Circle her sektörde USDC’nin benimsenmesi için bastırıyor.

USDC piyasa değeri 50 milyar doların altına düştü. Eylül ayında piyasa değeri 52.26 milyar dolardan 47.26 milyar dolara geriledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!