Tezos (XTZ) Piyasaya Ayak Uydururken Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Seviyeler Neler?

Eşler arası işlemleri gerçekleştirmek ve akıllı sözleşmeleri dağıtmak amacıyla oluşturulan Tezos platformunun yerel tokeni olan XTZ, günün en yüksek seviyesinden %6 geride 5 dolardan alıcı buluyor.

Şubat ayının ortasında gördüğü en yüksek seviye (ATH) olan 5.6471 dolar seviyesinden hızla gerileyen XTZ, 10 gün içerisinde %50’ye yakın değer kaybetti. Bu değer kaybıyla Aralık 2020’nin sonundan bu yana gelen yükseliş trendine ziyaret gerçekleştiren XTZ, bir ay boyunca bu destek alanı ve fibonnacci golden pocket arasında seyretti.

26 Mart günü yükseliş trendinden son ziyaretini gerçekleştiren XTZ fiyatı, yaptığı zıplama ile iyi bir şekilde işlediği görülen fibonnacci düzeltmesindeki önemli direnç alanı olan 4.598 – 4.686 dolar aralığını aştı. Fiyatın bu direnç alanını artık bir desteğe çevirdiği görülürken bir önceki ATH seviyesi yakınlarından satış baskısı yediği anlaşılıyor.

Tezos (XTZ) Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

Bitcoin’deki (BTC) hareketlilik ne kadar piyasayı sarssa da altcoin sezonunun tüm hız devam ettiği belirtiliyor. Bu bağlamda XTZ alımı yapacak olan yatırımcılar, grafikte gösterilen 4.598 – 4.686 dolar aralığının altında mum kapanışında stop olabilirler. Ancak trende bakıldığında bu stop seviyesi mavi kanalın altına kadar sarkıtılabilir. Günlük grafikte son olarak StochRSI göstergesinin aşırı alım bölgesinde olması fiyatta geçici geri çekilmelerin yaşanmasına neden olabilir.

4 Saatlik Görünüm

Günlük grafiğin yanı sıra 4 saatlikte MACD göstergesinde oluşan ve SAT sinyali anlamına gelen aşağı yönlü kesişimin XTZ fiyatında gerilemelere neden olabileceği düşünülüyor.

Tezos (XTZ) 4 Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

1 Nisan itibariyle içinde bulunduğu yükselen kanalı yukarı yönlü kıran XTZ, yayın saati itibariyle yeniden bu kanalın içine girmiş bulunuyor. 1.236 fibonnacci seviyesi olan 5.0478 dolar altında mum kapanışı olması halinde fiyatın kanalı orta bandına da denk gelen 4.80 dolar civarına gerilemesi beklenebilir.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!