The Economist: “Kripto Paraların Geleceği Çok Parlak!”

The Economist tarafından yayınlanan bir anket sonucu, insanlar arasında kripto paraların benimsemesinin giderek arttığını ortaya koydu.

Economist Ocak ve Şubat aylarında yapılan “Dijitallik Raporu’nun” sonuçlarını paylaştı.

Ankete katılanların yarısı gelişmiş ekonomilerden (Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Fransa, Güney Kore, Avustralya ve Singapur) ve yarısı gelişmekte olanlardan (Brezilya, Türkiye, Vietnam, Güney Afrika ve Filipinler) geldi.

Ankete katılanların %53’ü erkek, %47’si ise kadındı. Katılımcıların %75’i bir üniversite eğitimine sahipti.

Ankete katılanların neredeyse hepsi son 12 ay içinde mal veya hizmet ödemesi yapmak için çeşitli dijital ödeme yöntemini kullandığını belirtti.

“Ödemelerde giderek dijitalleşme görülüyor. Kolaylık, işlemlerin hızı, ve verimlilik bunun nedenleridir.

Dijital varlıklar için gelecek olağanüstü parlak. Bu durum, dijital varlıkların daha iyi anlaşıldığını ve kullanımları konusunda daha fazla iyimserlik olduğunu gösteren anket sonuçlarından açıkça anlaşılıyor.”

Ankete katılanların %13’ü dijital ödeme şekli olarak kripto para kullandığını söylerken, %60’ı önümüzdeki üç yıl içinde NFT’leri satın almayı ya da satmayı düşünüyor.

Rapordan ayrıca Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi açık kaynaklı kripto para birimlerinin portföy çeşitlendirmesinde yararlı olduğu konusundaki ortak görüş olduğu da ortaya çıktı.

Ankete katılanların %36,6’sı, ülkelerinin Bitcoin ya da kriptoyu yasal para birimi olarak kabul edilmesini beklediğini söyledi.

Ayrıca katılımcılar 2025 yılına kadar bir merkez bankası dijital para birimi yani CBDC’lerin daha da yaygınlaşacağını düşünüyor.

Zira katılımcıların % 65’i ülkelerdeki fiat para birimlerinin yerini CBDC’lerin alacağına inanıyor.

Katılımcılar ayrıca kurumsal yatırımcıların kripto para birimlerine yatırım yapmaktan kaçınmasında ana sebep olarak düzenlemenin olmamasını gösterdi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!