The Wall Street Journal ve Paypal’da Gündem: Bitcoin!

23.11.2020 Pazartesi günü ABD ana akım medya öncülerinden The Wall Street Journal, Bitcoin fiyat analiz haberini manşetten okuyucularına duyurdu.

Bitcoin’de beş haneli fiyatlardan sonra artan ilgi ve %80 lik ralli ana akım medyanın ilgisini çekmiş durumda. The Wall Street Journal’da yer alan haberde; Bitcoin’in kurumsal yatırımcılar arasında benimsenmesi tartışılıyor. Haberde bir çok ünlü isim sonrası “Wall Street milyarderleri” Paul Tudor Jones ve Stanlet Druckenmiller’ın da Bitcoin’i desteklediği vurgulanıyor. Bitcoin’in artan işlem hacmi ve piyasa değeriyle göz doldurması yanı sıra kripto varlıklara yönelik yatırımcıların artan talebine vurgu yapılıyor.

Aynı gün Paypal Ceo’su Dan Shulman’ın CNBC’ye yaptığı açıklamalarda dikkat çekiyor. Shulman, Bitcoin ve kripto paraların sadece bir varlık sınıfında kalmayacağını ve bir para birimine dönüşeceğini öngörüyor. Kağıt paralara olan ilginin gittikçe azalacağını ve özellikle perakende sektöründe, bankaların kağıt paraları dijital para formlarına dönüştürmesi gerekeceğini hatırlatıyor.

Bitcoin’deki hareketlilik, ABD’de ki kurumsal yatırım şirketleri sonrası ana akım medyayı da etkilemiş görünüyor. Bitcoin gibi merkeziyetsiz para birimlerine, insanların her geçen gün artan ilgisi, Bitcoin’in değerini yükselten asıl unsur olarak göze çarpıyor. Dev medya kuruluşlarının Bitcoin’i haberleştirmesi ve kripto paralar yönünde gelişen olumlu havaya katkı sunması yeni yatırımcıların bu alana kaymasına neden olduğu gibi, balinaların da iştahını kabartarak daha fazla alım yapmalarına sebep oluyor. Boğa koşusunda en önemli unsur olan ana akım medya da yerini alacak gibi görünüyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!