Thodex’e Karşı İlk Alacak Davası Açıldı! Zarar Ne Kadar?

Yerli kripto para borsası Thodex’te yaşanan vurgun sonra savcılıkça yürütülen soruşturma devam ederken alacak davaları açılmaya da başlandı.

İlk Alacak Davası Açıldı

Thodex mağdurları arasında yer alan İ.Ö isimli yatırımcı avukatı aracılığıyla Thodex’e karşı alacak davası açtı.

İstanbul Anadolu 24. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunulan dilekçede, Thodex’in kripto para ticareti için aldığı paraları finansal hizmet sözleşmesine aykırı olarak kullandığı belirtildi. Dilekçede davalı Thodex’in ticaret sicilinde Koineks Teknoloji A.Ş adıyla kripto paraların alım-satımı konusunda yatırımcılara aracılık eden bir şirket olarak kayıtlı olduğu belirtildi.

Mağdur İ.Ö’nün Thodex aracılığıyla 15,364 Ethereum satın aldığı ve bu oranda para yatırdığı belirtildi. Mağdur İ.Ö’nün uğradığı zararın tazmin edilebilmesi için Thodex’in tüm mal varlıklarına tedbiren el konulması da istenildi.

Davacının kripto para biriminden oluşan zararının piyasa oynaklığı nedeniyle değişkenlik gösterdiği ifade edilerek dava “belirsiz alacak davası” olarak açıldı.

Ön İnceleme Duruşması 9 Kasım’da

Mahkeme dilekçeyi kabul ederek tensip zaptı düzenledi ve standart prosedür işlemeye başladı. Thodex’in 2 haftalık bir yanıt süresi bulunuyor.

Mahkeme tensip zaptı ile Thodex’ten davacı ile aralarında akdedilen sözleşmenin onaylı bir suretinin gönderilmesini istedi.

Bazı bankalara müzekkere yazan Mahkeme İ.Ö’nün Thodex’e yaptığı ödemelere ilişkin banka dekontlarını istedi. Türkiye Bankalar Birliği’ne yazılan müzekkere de Thodex’in tüm hesaplarının mevduat bilgilerinin gönderilmesi istendi.

Mahkeme bazı eksikliklerin giderilmesini isteyerek davacıların bu aşamadaki tedbir talebi hakkında karar vermeyerek bunu öteledi. Ön inceleme duruşmasının 9 Kasım’da yapılması bekleniyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!