Tron (TRX) Kurucusu Justin Sun’dan 240 Milyon Dolarlık Ethereum (ETH) Transferi Geldi: Amacı Ne?

Tron (TRX) kurucusu Justin Sun, son yaptığı hamlesiyle yine kripto para piyasasında gündeme geldi.

Justin Sun, 150.100 Ethereum’u Lido Finance’e Stake Etti

Kripto dünyasının tartışmalı isimlerinden biri olan Sun, toplamda 150.100 adet Ethereum’u (yaklaşık 240 milyon dolar) Lido Finance’e yatırdı.

Lido, kullanıcıların stake edilmiş fonlarını “st-token” varlıklara dönüştürür ve bu varlıklar, tıpkı bir stablecoin’in dolara sabitlendiği gibi, bire bir olarak altta yatan stake edilmiş varlığa sabitlenir. Bu, orijinal stake edilmiş fonları bir DeFi ekosisteminde kullanılmak üzere dolaylı olarak likit hale getirir.

Justin Sun’ın Lido Finance’e yaptığı transferi gösteren veriler.

Justin Sun da muhtemelen böyle bir strateji izledi. Sun, stake ettiği Ethereum tokenleri karşılığında Lido Finance’in dağıttığı stETH tokenlerini aldı. Bu sayede Sun, ETH tokenlerini uzun bir süre boyunca kilitli bırakmaya gerek kalmadan hem stake gelirlerini elde edecek hem de söz konusu Ethereum tokenlerini DeFi uygulamalarında kullanabilecek.

Ethereum’da stake edilerek kilitlenen ETH tokenlerinin kilidini açacak olan Şanghay güncellemesi yaklaştıkça Lido Finance’in tokeni LDO gibi likit staking türevi sınıfına giren altcoinlerin fiyatlarında da yükselişler yaşanmıştı. Benzer şekilde bir likit staking türevi DeFi uygulaması olan Rocket Pool’un (RPL) coini de yükselişten nasibini almıştı.

Justin Sun daha önce yaptığı açıklamalarında zincir üstünde görülen yüksek hacimli işlemlerinin bazılarının yalnızca birer ‘chain swap’ olduğunu ve büyütülmemesi gerektiğini savunmuştu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!